Три дози спиртного в день наближають ймовірність смерті від інсульту на 14 років

Поділитися
© infovoronezh.ru
Алкоголіки стикалися з інсультом в середньому у віці 60 років. А коли людина не пила, це відбувалося більш ніж на 10 років пізніше.

Якщо людина регулярно випиває по 3 і більше дози спиртного в день, то вона ризикує померти від інсульту на 14 років раніше, ніж інші люди, говориться у звіті в журналі Neurology. Залежність від алкоголю пов'язувалася з інсультом, спричиненим крововиливом у мозок, але не блокадою судин.

Коментує автор дослідження, доктор медичних наук Шарлотта Кордон з Університету Лілля: "В ході проробленої роботи ми з колегами досліджували медичні карти 540 пацієнтів, середній вік яких був 71 рік. Всі вони пережили інсульт. Також у нас була інформація щодо рівня споживання алкоголю".

Виявилося, 25% опитаних зловживають спиртним (випивали приблизно по 50 грамів алкоголю щодня). Щоб отримати повну картину, учасникам дослідження запропонували зробити комп'ютерну томографію мозку.

Сканування та опитування виявили наступне: алкоголіки стикалися з інсультом в середньому у віці 60 років. А коли людина не пила, це відбувалося більш ніж на 10 років пізніше. Серед осіб молодше 60 років, які мали крововилив глибоко в мозку, алкоголіки більше ризикували померти протягом двох років спостереження. !zn

Читайте також:

Депутати запропонували штрафувати за куріння і спиртне вагітних жінок і підлітків

Кабмін готує позачергове підвищення акцизу на коньяк на 70%

В Україні кожна сота дитина страждає алкоголізмом


Вчені з'ясували, що найефективніше лікувати алкоголізм наркотиком LSD

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі