Творчі люди схильні до депресії і шизофренії

Поділитися
© zdavnitsa.ru
У творчих людей, особливо у письменників, підвищений ризик біполярного розладу, тривожності, шизофренії, наркозалежності, уніполярної депресії. Творчі люди в два рази частіше зважуються на самогубство.

Творчі здібності нерідко пов'язані з психічними відхиленнями. Особливо цей зв'язок часто зустрічається у письменників, говорить дослідження більше мільйона осіб. У них підвищений ризик біполярного розладу, тривожності, шизофренії, наркозалежності, уніполярної депресії.

Такі висновки Каролінського інституту, передає BBC. За словами вчених, творчі люди в два рази частіше зважуються на самогубство. До речі, біполярні розлади нерідко можна зустріти у фотографів і танцюристів. Анорексія, певною мірою аутизм - ще одні супутники творчості.

Доктор Сайма Кіяга стверджує: якщо людина з аутизмом або маніакальними нахилами чимось дуже цікавиться, можливо, вона геніальна. Аналогічна ситуація з шизофренією. Дане розуміння відхилень може подарувати новий підхід у лікуванні захворювань.

Наприклад, деякі особливості мислення і поведінки, пов'язані з хворобою, корисні для осіб творчих професій. Однак експерти закликають не поетизувати хворих людей, в кожному випадку малюючи образ божевільного генія. !zn

Читайте також:

Від депресії страждають 350 мільйонів осіб на планеті

Нероби частіше за інших страждають осінньою депресією

Стрес заразний, як застуда, особливо для жінок

Нобелівську премію з літератури отримав письменник Мо Янь

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі