В накуреному авто у 23 рази більше токсинів, ніж у накуреному барі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Британська медична асоціація пропонує заборонити паління в автомобілях, щоб захистити пасажирів від пасивного паління.

За даними досліджень асоціації, рівень токсинів в автівці може бути у 23 рази вищим, ніж у накуреному приміщенні бару.

Ніде у Сполученому королівстві такої заборони не існує, хоча влада Північної Ірландії заявила, що вже почала обговорення цього питання.

В Уельсі стартувала кампанія з інформування громадськості про шкоду паління в автомобілях. Місцева влада заявила, що якщо кампанія не завершиться успіхом протягом трьох років, буде введено заборону.

На думку лікарів, пряма заборона захистить здоров'я дітей і пасажирів, що не палять, від пасивного паління. Науковці стверджують, що молоді організми більш схильні до шкідливого впливу, оскільки вони поглинають більше шкідливих речовин, і їхні імунні системи не такі розвинені.

Закони у деяких штатах і провінціях Канади, США та Австралії забороняють паління в автомобілі, якщо в ньому перебувають діти.

Нагадаємо, молодіжні та громадські організації Києва, які борються за простір без тютюнового диму, збираються позначити у столиці місця, де палити заборонено.

В рамках цієї кампанії молодь буде поширювати серед жителів спеціальні графічні знаки-наклейки з інформацією про місця, де заборонено палити, а також посилання на діючі закони і рішення Київради.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі