Науковці створили наночастинки, здатні прочищати артерії

Поділитися
© alternativenergy.ru
Частинки проникають у судини та артерії кровоносної системи й буквально бурят в них будь-які утворення, що заважають нормальному кровотоку. При цьому самі частинки не завдають шкоди судинам і не змінюють хімічного складу крові.

Науковці з Медичної школи Гарварду і Массачусетського технологічного інституту створили наночастинки, здатні прочищати артерії і покращувати кровотік в організмі людей. Дослідники відзначають, що поки розробка перебуває на стадії тестування, але якщо вона дійде до виробничого циклу, то її використання може допомогти мільйонам людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

Самі розробники називають свою розробку нанобуром - частинки проникають у судини і артерії кровоносної системи і буквально бурят в них будь-які утворення, що заважають нормальному кровотоку. При цьому самі частинки не завдають шкоди судинам і не змінюють хімічного складу крові. У Гарвардському університеті відзначають, що їхня розробка є недорогою й ефективнішою альтернативою наявним лікам для впливу на судини і артерії. Крім того, використання наночасток позбавляє пацієнтів від необхідності проведення операції.

Уводять наночастинки за допомогою звичайних ін'єкцій і не вимагають хірургічного втручання. «Це чудовий приклад використання нанотехнологій в охороні здоров'я», - говорить Роберт Лангер, професор Массачусетського інституту. Він розповідає, що поки його група не зафіксувала будь-яких побічних ефектів від використання «нанобурів», але випробування почалися лише нещодавно.

Розмір наночастинок, що циркулюють у кровоносній системі людини, не перевищує 60 нанометрів, причому крім очищення артерій, наночастки при їх незначній модифікації здатні також і відновлювати артерії і судини. Щодо хімічних властивостей, частинки складаються з короткої пептидної послідовності, що нараховує всього 7 амінокислот. !zn

Читайте також:

Людський мозок здатний зберігати вічну молодість

Вчені з’ясували, чому жінки живуть довше за чоловіків

У Японії розробили першу в світі технологію штучного фотосинтезу

За розкриття таємниці довголіття призначена премія в 10 млн доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі