Україна заборонила ввезення свинини з Білорусі

Поділитися
© e-kurier.inf
Заборона ввезення свинини носить тимчасовий характер і введена до з'ясування причин, з яких в одному з сіл Білорусі було знищено все поголів'я свиней.
Україна заборонила ввезення на територію країни свинини з Білорусі в зв'язку з загрозою занесення африканської чуми свиней (АЧС).
Як повідомляє Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України, відповідне рішення було прийнято головним державним інспектором ветеринарної медицини України 29 лютого.
Заборона має тимчасовий характер і введена до з'ясування причин, з яких в одному з сіл Білорусі було знищено все поголів'я свиней.
У повідомленні наголошується, що 16 лютого в с.Незнанова Новогрудського району Гродненської області Білорусі було вилучено і знищено (спалено) все поголів'я свиней з приватних господарств громадян.
Водночас, відповідно до заяв Міністерства сільського господарства Білорусі та департаменту ветеринарного і продовольчого контролю республіки, зазначені дії були здійснені в рамках навчання по боротьби з африканською чумою свиней.
«Враховуючи те, що Республіка Білорусь входить до Митного союзу, що у свою чергу тягне за собою відсутність митного і ветеринарно-санітарного контролю при перетині державного кордону з Російською Федерацією, де протягом останніх п'яти років відзначається складна епізоотична ситуація з африканською чумою свиней, та беручи до уваги значну кількість спалахів цього захворювання в Центральному (прикордонному з Республікою Білорусь) федеральному окрузі РФ у минулому році, існує ймовірність того, що випадок у с.Незнанова зумовлений занесенням збудника африканської чуми свиней у Республіку Білорусь», - йдеться в повідомленні Держветфітослужби.
Як вказується в повідомленні відомства, «у разі занесення збудника АЧС на територію нашої країни, може бути заборонений експорт зерна, знищено значне поголів'я свиней, будуть реалізовані інші обмежувальні заходи, які будуть мати надзвичайно негативні економічні наслідки. Ситуація, яка склалася в РФ, а на сьогодні невизначеність щодо цього захворювання в Республіці Білорусь, створює загрозу біобезпеці України». !zn
Читайте також
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі