Україну очікують дві хвилі епідемії і нові види грипу

Поділитися
В кінці жовтня-листопаді в Україні пройде перша хвиля епідемії грипу, друга очікується лютому 2013 року. За словами директора Київського центру клінічної імунології, в цьому році українців будуть підстерігати нові штами вірусу грипу.

Україну очікують дві хвилі епідемії грипу - перша в кінці жовтня-листопаді, а друга - у лютому 2013 року. Про заявив директор Київського центру клінічної імунології Олег Назар.

«Прогнозується дві хвилі епідемії - кінець жовтня-початок листопада і лютий місяць 2013 року. Розвиток епідемії, в основному, пов'язаний з нестійкими погодними умовами - сирість і сльота - які сприяють зниженню активності імунітету», - зазначив фахівець.

За словами імунолога, в нинішньому році українців будуть підстерігати нові штами вірусу грипу, пише "Главред".

«У цьому році йдуть нові штами вірусу грипу типу А і В: штам А/California/7/2009 (N1H1), штам А/Victoria/361/2011 (H3N2), штам В/Wisconsin/1/2010 (лінія Ямагата). Слід зазначити, що два останні штами циркулювали на нашій території шість-сім років тому і відповідно до них вже імунітету немає», - наголосив Назар.

Окремо лікар підкреслив, що щеплення від грипу, зроблене за 16-20 днів до початку епідемії, є найбільш ефективним, а люди, які мають потребу в ньому, постійно перебувають у колективах: медпрацівники, працівники соціальної сфери і діти з інтернатів та будинків дитини.

Рішення, вакцинувати чи ні, приймає лікар після огляду.

Також Назар розповів, як підвищити імунітет перед прийдешньою епідемією грипу.

«Для стимуляції імунітету необхідно повноцінне білкове харчування, застосування спецій і прянощів. Рецепт: 2-3 гвоздики на склянку окропу - запарювати 2 години - полоскати горло протягом дня - до 10 днів», - розповів імунолог. !zn

Читайте також:

Епідеміологи не стали лякати українців новими вірусами грипу, але щеплення радять зробити якомога раніше

Медики очікують в Україні новий штам вірусу грипу

Вчені довели, що створення вакцини проти всіх штамів грипу реальне

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі