У Харкові 12 кадетів госпіталізовано з підозрою на «свинячий грип»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Харкові дванадцять курсантів Харківського ліцею з поглибленою військово-фізичною підготовкою було госпіталізовано до обласної інфекційної лікарні з підозрою на «свинячий грип». Про це повідомив заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

За його словами, 24 лютого до інфекційного відділення з ознаками ГРЗ поклали одного курсанта, у якого було виявлено вірус грипу А(Н1N1). Після цього лікарі обстежили всіх курсантів і госпіталізували ще 11 ліцеїстів. З їх числа вірус виявлено у трьох курсантів. Всі курсанти відчувають себе добре і готуються до виписки.

Як зазначив Шурма, всього в області з вересня 2010 р. було виявлено близько 130 випадків цього захворювання.

«Ми виявляємо так багато випадків, тому що в Харкові, на відміну від інших міст, є кілька ПЛР-лабораторій, в яких можна швидко поставити точний діагноз», - уточнив заступник голови Харківської ОДА.

У свою чергу начальник ліцею Сергій Городецький повідомив, що захворів один курсант, решта 11 госпіталізованих на самопочуття не скаржилися і не зверталися до лікарів. «Їх поклали до лікарні тому, що вони могли контактувати з хворим курсантом. Це були заходи на випередження», - уточнив Городецький.

«Ніяких побоювань з приводу захворюваності у нас немає. 15% відсутніх через хворобу - це навіть не перевищення епідемічного порогу. І минулого року у нас була така сама ситуація», - заявив Городецький.

Водночас у вівторок, 1 березня, лікарі виписали 9 кадетів Харківського обласного ліцею.

Як повідомив головний лікар санітарно-епідеміологічної станції Дзержинського району Володимир Святаш, через те, що зараз у ліцеї введено режим карантину, було прийнято рішення відправити дітей додому.

У нинішньому епідемічному сезоні за станом на 24 січня у Харкові було зафіксовано 8 випадків захворювання на грип A/H1N1 («каліфорнійський» грип).

«Каліфорнійський» грип було діагностовано у п'яти дорослих (з них дві вагітні) і трьох дітей. Всі вони пройшли курс лікування і вже одужали.

Взимку в сезоні 2009/10 від грипу, ГРВІ та їхніх ускладнень (зокрема пневмонії) у Харківській області померло близько 70 осіб, в Україні - понад 1 тис. осіб.

18 січня у Донецьку виявлено перший у цьому епідсезоні випадок захворювання на грип А (Н1N1), більш відомий як «свинячий».

Спочатку січня вперше за сезон у Києві діагностували грип штаму AH1N1, який вдалося вилікувати без залучення вірусологів, що спеціалізуються на цьому штамі.

За матеріалами SQ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі