У Луганську пропонують створити спецполіклініку для хворих на малярію іноземних студентів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Луганській області санітарно-епідеміологічна станція ініціює створення поліклініки для диспансеризації та лікування іноземних студентів від малярії у зв'язку зі зростанням захворюваності в поточному році.

Про це йдеться у рішенні надзвичайної протиепідемічної комісії СЕС Луганської області.

У документі наголошується, що у зв'язку з великомасштабними міграційними процесами, в області почастішали випадки захворюваності на малярію. Окрім того, на території області склалися сприятливі умови для існування малярійних комарів.

«У нас проживають 3,452 тис. осіб, які є потенційними джерелами малярії, з них перехворіла на малярію 21 людина. Це обумовлює необхідність створення чіткої системи проведення хіміопрофілактики малярії, своєчасного проведення лікувально-діагностичних та протиепідемічних заходів», - йдеться у рішенні комісії.

Згідно з даними СЕС, із 2003 по 2011 роки на території області було зафіксовано 18 випадків захворювань на малярію, 14 із них - в іноземних мігрантів. У 2011 році зафіксовано 21 випадок захворювання серед мігрантів, у тому числі - студентів-іноземців.

У зв'язку з цим, СЕС рекомендує розглянути і внести корективи у плани заходів з профілактики малярії у всіх містах і районах області, забезпечити підготовку медичних кадрів, готовність профілакторного-лікувальних закладів усіх форм власності для надання лікування хворим на малярію, а також створити запас антималярійних препаратів, в тому числі на період Євро-2012.

Рішення надзвичайної протиепідемічної комісії направлено до головного управління охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації з метою розгляду питання про створення поліклініки для диспансеризації та лікування іноземних студентів від малярії.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі