В Україні на обліку перебувають більше 120 тис. носіїв ВІЛ-інфекції

Поділитися
© forcedgreen.com
Станом на початок 2012 року на диспансерному обліку перебувають більше 120 тис. носіїв ВІЛ-інфекції та майже 19 тис. хворих на СНІД. За останні роки Україна отримала від Глобального фонду $ 326 млн на профілактику розповсюдження ВІЛ-інфекції.

Епідемії СНІДу та туберкульозу в Україні продовжують залишатися загрозою національній безпеці і вимагають концентрації різного роду зусиль на лікування та профілактику цих захворювань. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, коментуючи внесення Кабінетом Міністрів до парламенту двох законопроектів, що стосуються співпраці України з Глобальним фондом з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, кількість хворих на СНІД в Україні збільшується з кожним роком. Станом на початок 2012 року на диспансерному обліку перебувають більше 120 тис. осіб, носіїв ВІЛ-інфекції та майже 19 тис. хворих на СНІД. При цьому загальна кількість носіїв, за експертними оцінками, значно перевищує офіційно зареєстрованих, повідомив секретар РНБО України.

Він заявив, що за останні 25 років від СНІДу померло майже 25 тис. українських громадян.

«Незважаючи на те, що в останні 2 роки кількість хворих на туберкульоз не збільшується, а рівень смертності зменшується, епідемія туберкульозу, зареєстрована в Україні з 2005 року, продовжується. Рівень хворих перевищує епідеміологічний поріг в 2-3 рази. Це неприпустимо», - сказав Андрій Клюєв.

За його словами, пропоновані законопроекти покликані підвищити ефективність співпраці з Глобальним фондом, спростити процедури і скоротити час доставки хворим медикаментозних препаратів.

«Україна вкрай зацікавлена у співпраці з Глобальним фондом, політика якого в останні роки спрямована на підтримку саме державних систем боротьби зі СНІДом і туберкульозом. Пропонована Україні грантова підтримка може стати відчутним внеском у реформування вітчизняної системи охорони здоров'я», - заявив Андрій Клюєв.

Через постійне недофінансування, гранти Глобального фонду з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією є важливою підтримкою для України, сказав Секретар РНБО.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради два законопроекти, спрямованих на державну підтримку реалізації грантів Глобального фонду, в тому числі звільнення від сплати ПДВ та митних зборів медпрепарати та діагностичного обладнання, що ввозяться в рамках грантових програм.

За останні роки Україна отримала від Глобального фонду грантів на загальну суму $ 326 млн. У рамках грантових програм кошти спрямовувалися на профілактику розповсюдження ВІЛ-інфекції. !zn

Читайте також:

Україна отримає 305 млн доларів на боротьбу зі СНІДом

Число хворих на ВІЛ у світі скоротилося на 20%, - ООН

Гейтс пожертвує на боротьбу зі СНІДом 750 млн доларів

Янукович запевняє, що Клюєв не буде очолювати передвиборчий штаб Партії регіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі