У Сан-Франциско заборонили дарувати дітям іграшки при продажу шкідливої їжі

Поділитися
© whosay.com
У Сан-Франциско, уперше на території США, законодавчо заборонили роздавати дітям безкоштовні іграшки, у випадках продажу їм шкідливої для здоров'я їжі. Про це в четвер, 4 листопада, повідомили місцеві ЗМІ.

У Сан-Франциско, уперше на території США, законодавчо заборонили роздавати дітям безкоштовні іграшки, у випадках продажу їм шкідливої для здоров'я їжі. Про це в четвер, 4 листопада, повідомили місцеві ЗМІ.

Згідно з повідомленнями, закон набуде чинності вже 1 грудня 2010 року. За оцінками експертів, цей закон може значно вплинути на показники McDonald's Corp у бік погіршення.

Відповідно до букви нового закону, іграшки мають право давати лише в тих випадках, коли додають страви, що повністю відповідають прийнятим стандартам здорового харчування. Здорові набори їжі мають містити фрукти, овочі, а також не включати напої з надмірним вмістом жирів і цукру. Енергетична цінність страви не має перевищувати 600 калорій.

Реакція McDonald's Corp, як і очікували фахівці, була негативною. Причиною обурення стали цифри популярності наборів, у які крім їжі додають веселі іграшки.

«Ми дуже розчаровані сьогоднішнім рішенням», - сказала прес-секретар компанії Даня Прауд. Компанія стверджує, що отримання іграшки - просто додаток до веселого сімейного відпочинку в McDonald's.

За останніми даними, близько 15% дітей у США страждають від надмірної ваги або ожиріння, що загрожує розвитком хвороб серця, діабету й раку.

Нагадаємо, раніше було повідомлено, що служба охорони здоров'я Південної Кореї в рамках боротьби з дитячим ожирінням заборонила рекламувати по телевізору фастфуд.

За матеріалами: Корреспондент.net

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі