В Україні кількість хворих на кір наближається до 2 тис.

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
В Україні за останню добу кількість випадків підозри захворювання на кір збільшилася на 154 - до 1,952 тис. Лідерами в цій статистиці, як і раніше, залишаються західні області країни.

У Міністерстві охорони здоров'я України відзначають, що за останню добу найбільше випадків захворювання на кір зберігається на заході країни. Так, у Львівській області зафіксовано 64 таких випадки, загалом станом на 25 січня 2012 року - 967. В Івано-Франківській області нараховується 534 таких випадки (42 - за останню добу), у Рівненській - 124 (14 - за останню добу), в Закарпатській - 103 (12 - за останню добу), в Тернопільській - 54 (7 - за останні добу), у Волинській - 40 (3 за добу).

Водночас у столиці України за добу зафіксовано один такий випадок, а всього їх кількість складає 12.

У МОЗ наголошують, що в інших регіонах України з початку року зафіксовано одиничні випадки захворювання на кір (у загальній кількості - 118).

У відомстві також підкреслюють, що в Львівській області, де найвищий рівень захворюваності, було обмежено відвідування хворих у стаціонарах, продовжено зимові канікули в навчальних закладах.

Медики також закликають доросле населення від 18-ти до 30-ти років пройти щеплення проти кору - якщо це не було зроблено раніше або ж якщо людина не перехворіла на цю хворобу. Якщо ж дитина не вакцинувалася - батьків також запрошують до поліклінік.

Нагадаємо, в 2011 році в регіонах Україні було зареєстровано 1,513 тис. випадків підозри захворювання на кір. ! Zn

Читайте також:

Захід Україна зберігає лідерство в темпах зростання кількості хворих на кір

В Україні продовжує зростати кількість хворих на кір

МОЗ створив штаб у боротьби з кором

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі