В Україні щодня реєструються майже півсотні випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію

Поділитися
© blog.meccabingo.com
В Україні щодня реєструються 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію. Про це сьогодні на прес-конференції у четвер, 7 жовтня, повідомила голова Комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІД та іншим соціально-небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров'я України Світлана Черенько.
В Україні щодня реєструються 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію. Про це сьогодні на прес-конференції у четвер, 7 жовтня, повідомила голова Комітету з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІД та іншим соціально-небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров'я України Світлана Черенько.«На жаль, Україна поки не може пишатися тим, що взяла епідемію ВІЛ/СНІД під контроль. Кожен день ми реєструємо 48 нових випадків ВІЛ-інфекції у молодому віці. З кожним роком збільшується кількість нових випадків приблизно на 10%. Це все свідчить про те, що наші заходи щодо зміни ризикованої поведінки молоді на безпечну поки малоефективні, тому первинна профілактика ВІЛ/СНІДу сьогодні є одним із пріоритетних напрямків державної політики протидії ВІЛ/СНІДу», - сказала Черенько. У свою чергу координатор системи ООН, постійний представник ПРООН в Україні Олів'є Адам додав, що згідно з офіційною статистикою в Україні на обліку перебуває приблизно 167 тисяч осіб ВІЛ-інфікованих, із них 33 тисячі - хворі на СНІД. «На жаль, це тільки верхівка айсберга. Ця статистика не відображає реальної ситуації, оскільки 7 із 10 ВІЛ-позитивних людей не знають про свій статус», - зазначив він. За його словами, в України реальна кількість ВІЛ-позитивних і хворих на СНІД може дорівнювати 360 тисячам, що становить приблизно 1,33% від кількості дорослого населення країни. «Ці дані свідчать про найактивнішу і найшвидшу епідемію ВІЛ в Європі. Також ми бачимо підйом кількості інших захворювань, що передаються статевим шляхом. І особливо це стосується молоді. Це значить, що наша профілактика не працює», - вважає Адам. На його думку, головними профілактичними заходами для припинення поширення ВІЛ/СНІД мають стати регулярне тестування на ВІЛ-інфекцію, а також використання презервативів при статевих контактах.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі