В Україні розпочали перевірку насіння на ГМО після гучного скандалу в Європі

Поділитися
На «тотальний аналіз» насіння, вироблене та імпортоване українськими компаніями, на генні модифікації буде потрібно три місяці. Перевірку почали після скандалу у Франції, де вчені довели зв'язок ракових пухлин і ГМО.

Міністерство аграрної політики та продовольства почало масову перевірку насіння на ГМО у зв'язку зі скандальними результатами французьких учених, що виявили ракові пухлини у щурів, які вживали насіння з ГМО. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«У зв'язку з цим (скандалом в Європі з приводу ГМО зерна - ред.) ми зараз проводимо масову перевірку і насіння, що імпортується, і насіння, яке є (в Україні - ред.)», - сказав Присяжнюк перед початком засідання уряду.

Він поінформував, що Україна запросила фахівців міжнародного рівня, щоб провести наукову конференцію та обговорити з науковцями та фахівцями перспективи генномодифікованої інженерії. «Нам знадобиться три місяці, щоб провести тотальний аналіз і прийняти рішення», - зазначив міністр.

- Нові дані свідчать, що ГМО може викликати рак

Нагадаємо, що французькі вчені з університету Кана (північ Франції) провели дослідження і довели зв'язок між онкологічними захворюваннями та продуктами з ГМО. Два роки вчені в умовах суворої секретності проводили дослідження, використовуючи 200 щурів, яких годували генетично модифікованою кукурудзою. Результати стали сенсацією - тварини захворіли на рак. !zn

Читайте також:

В Україні 6% продуктів містять ГМО

«Укрспирт» купив 16 тонн ферментів з ГМО

Експерт: В Україні не зареєстровано жодної лінії ГМО

В Україні набув чинності закон про контроль за вмістом ГМО в продуктах

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі