В Україні за підробку ліків будуть саджати на 8 років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За підробку ліків замість штрафів введуть тюремне ув'язнення на термін від 5 до 8 років. У випадку, якщо фальсифіковані ліки призвели до смерті людини, винним може загрожувати довічне ув'язнення.

Верховна Рада 5 липня схвалила у другому читанні законопроект, що посилює відповідальність за фальсифікацію ліків. Відповідний законопроект підтримали 266 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, за незаконне виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту фальсифікованих лікарських засобів передбачено тюремне ув'язнення на термін від 5 до 8 років.

У випадку, якщо фальсифіковані ліки призвели до смерті людини або спричинили інші особливо тяжкі наслідки, то згідно з документом винну особу можуть засудити на термін від 15 років до довічного.

Зазначимо, що за чинним законодавством підробка лікарських препаратів карається штрафом від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тис. грн) або обмеженням свободи на термін до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їхнього виготовлення.

Ті самі дії, вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або в особливо великих розмірах, або якщо вони спричинили тривалий розлад здоров'я людини, а так само виробництво фальсифікованих лікарських засобів, - караються позбавленням волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини та обладнання для їхнього виготовлення.

У випадку, якщо фальшиві ліки спричинили смерть людини, передбачається позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. !zn

Читайте також:

Аптеки «низьких» і «найкращих» цін відтепер під забороною

Перед виборами Азаров змусив фармацевтів знизити ціни на ліки

Уряд має намір заборонити продаж ліків без рецепту

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі