В Україні безпрецедентними темпами росте чоловіче безпліддя

Поділитися
© медлаб.рф
Головною причиною більшості статевих хвороб медики вважають неправильне ставлення чоловіків до свого здоров'я, а також відсутність достатньої кількості фахівців у галузі андрології.

Українські сексопатологи відзначають значне збільшення випадків чоловічого безпліддя. Про це розповів головний спеціаліст з сексопатології Управління охорони здоров'я Київської обласної держадміністрації, співробітник Київської обласної клінічної лікарні Ігор Судариков.

«Чоловіче безпліддя зростає шаленими темпами у нашій країні і по всій планеті. За статистикою ВООЗ, питома вага чоловічого безпліддя зрівнялася з жіночим», - підкреслив сексопатолог.

За його словами, 30-40% звернень чоловіків до лікарів-андрологів пов'язані із запальними захворюваннями статевої сфери (найчастіше простатит), 30-40% - з еректильною дисфункцією, 5-10% - з безпліддям, пише Ліга.net

«Запалення може бути викликано специфічними збудниками, що передаються статевим шляхом, або в результаті переохолодження ... Факторами для розвитку хвороби зазвичай бувають сидячий спосіб життя, нерегулярний секс, нераціональне лікування антибіотиками, ослаблення імунної системи внаслідок важких супутніх захворювань (ангіна, грип тощо). Часто простатит стає хронічним через несвоєчасну діагностику», - зазначив Судариков.

За словами фахівця, основними причинами чоловічого безпліддя є порушення гормонального фону, запалення у статевих залозах, гонорея, розширення вен сім`яного канатика, перенесені травми та інфекційний паротит (свинка).

Останнім часом, каже сексопатолог, почастішали випадки ятрогенного безпліддя, викликаного неправильним терапевтичним лікуванням: "Найчастіше це відбувається в результаті лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом, за допомогою жорстких антибіотиків, без обстеження репродуктивної функції чоловіка".

Головною причиною більшості статевих хвороб медик вважає неправильне ставлення чоловіків до свого здоров`я, а також відсутність достатньої кількості фахівців у галузі андрології. "Турбота про чоловіче здоров`я повинна починатися до народження хлопчика, весь період його дозрівання, активного дорослого життя і в період настання "чоловічого клімаксу". Жахлива динаміка зростання чоловічого безпліддя викликана історичною зневагою до чоловічого здоров`я, коли багато років поспіль на тлі відмінно налагодженої системи жіночих консультацій на всю країну налічувалося півтора десятка лікарів-андрологів... Спеціальність андролог досі не входить до переліку лікарських спеціальностей..." - резюмує Судариков. !zn

Читайте також:

Більше 40% українців вважають себе здоровими

Найвища в Україні народжуваність зареєстрована у західних регіонах, найнижча - у східних

Кількість курців в Україні за три роки зменшилася на півтора мільйона

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі