В Україні розробили унікальне обладнання для лікування косоокості

Поділитися
© petrushki.net
Розробка знайшла широку підтримку в Україні, Росії та Туреччині. За рахунок високої якості призм, виготовлених ІПРІ, вдалося досягти відновлення 100% бінокулярного зору у призмових окулярах, що є унікальним показником у світовій практиці.

Фахівці Інституту проблем реєстрації інформації (ІПРІ) НАН України розробили унікальну технологію й устаткування для промислового виробництва набору компенсаторів косоокості.

Обладнання для промислового виробництва діагностичного набору мікропризмових компенсаторів косоокості КК-42, яке складається з 42 мікропризм Френеля, створено за медико-технічними вимогами провідних офтальмологів Центру мікрохірургії ока (Київ) та Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.Філатова (Одеса).

"Розробка знайшла широку підтримку не тільки в Україні, а й у Росії та Туреччині з огляду на те, що забезпечує діагностування косоокості в широкому діапазоні з великою точністю і достовірністю, не має аналогів у світі, захищена вітчизняними патентами, пройшла всі види клінічних та медико-біологічних випробувань і отримала дозвіл на застосування у медичній практиці", - заявили в академії медичних наук.

Головний позаштатний офтальмолог Міністерства охорони здоров'я України Сергій Риков повідомив, що 200 тис. дітей у країні страждають на косоокість.

Щорічно проводиться 12 тис. операцій для лікування цього захворювання, але завдяки застосуванню призматичних лінз кількість оперативних втручань вдалося зменшити.

За рахунок високої якості призм, виготовлених ІПРІ, вдалося досягти відновлення 100% бінокулярного зору у призмових окулярах, що, за даними НАМН, є унікальним показником у світовій практиці.

У свою чергу, президент НАМН України, академік Андрій Сердюк наголосив на необхідності проведення спільного аналізу щодо того, скільки людей потребують лікування запропонованими методами, залучити до цієї роботи МОЗ, створити на базі Інституту очних хвороб і клітинної терапії ім. В.Філатова, Центру мікрохірургії ока і всіх кафедр офтальмології робочі групи, які будуть постійно займатися цим питанням.

Потім, на переконання Сердюка, потрібно розробити проект державної програми з лікування косоокості, визначити її фінансову складову при умові, що окуляри коштують від 300 до 600 грн залежно від складності первинної лінзи.

Після рішення цих завдань - звернутися до уряду з пропозицією про включення у загальнодержавну програму "Здоров'я 2020: український вимір" пункту "Організація ефективного лікування дітей з косоокістю з використанням вітчизняного високотехнологічного обладнання" та передбачити закупівлю наборів компенсаторів косоокості призмових КК-42 за кошти державного бюджету з розрахунку один набір на один офтальмологічний кабінет. !zn

Читайте також:

У Британії розроблена нова методика лікування раку підшлункової залози

Київський Центр серця отримає можливість рятувати більше пацієнтів

Відкритий Януковичем перинатальний центр так і не почав працювати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі