Вчені домоглися 100%-го лікування паралічу кінцівок (відео)

Відео
Поділитися
© uman.olx.com.ua
Вчені змогли вилікувати щурів від важких травм хребта і повернути їм рухливість кінцівок. Новий метод доводить, що тіло здатне оклигати від важких травм, які вважалися раніше незворотними.

Люди, позбавлені здатності самостійно пересуватися, отримали надію на порятунок від паралічу. Вченим із Цюріхського університету вдалося вилікувати щурів від важких травм хребта і повернути їм рухливість.

Дослідники використовували цілу суміш препаратів та електричні імпульси. Це дозволило ніби наростити нерви, з'єднавши спинний мозок з головним новими зв'язками. У результаті через два тижні тварини не тільки ходили, але підіймалися по сходах і навіть бігали на біговій доріжці.

За словами професора Грегуара Куртіна, дана робота доводить, що тіло здатне оклигати від важких травм, які вважалися раніше незворотними. Він упевнений: випробування на людях можуть початися вже в наступному році завдяки отриманому гранту у 7 мільйонів фунтів.


Відомо, що в ході експерименту з гризунами таки не було повного розриву хребта. Однак ходити вони не могли, оскільки перестали отримувати сигнали з мозку. Поставивши їх вертикально і простимулювавши нижню частину спини, вчені розбудили «сплячі» нерви. У результаті сигнали мозку змогли пройти через уражену область, встановивши контакт з нижньою частиною тіла.

Щоправда, у методики лікування є обмеження: без стимуляції щури знову втрачали здатність ходити. Також є сумніви щодо того, що технологія спрацює з людьми, адже їхня нервова система відрізняється від щурячої, втім, як і характер травм. !zn

Читайте також:

Вчені пояснили причини виникнення дежавю


Вчені прийшли до висновку, що високий статус у суспільстві корисний для здоров'я

Вчені передбачили уповільнення глобального потепління

Вчені створили портативний плазмовий апарат для знищення бактерій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі