У світі на 40% скоротилася кількість смертей від малярії

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, по всьому світу майже на 40% скоротилася кількість смертей від малярії за останні 10 років.

Зі 108 ендемічних щодо малярії країн, третина знаходиться на шляху до того, щоб протягом найближчого десятиліття повністю її перемогти. Якщо ситуація буде розвиватися подібними темпами, то до 2015 року вдасться зберегти життя трьох млн людей.

За останні чотири роки малярію вдалося перемогти ще у трьох країнах.

Це інфекційне паразитарне захворювання, що викликається укусом комара, найбільш поширене у тропічній Африці, на яку припадає 85% смертей. У 2009 році від цього захворювання померли 781 тис людей.

Однак, як зазначив директор спеціального підрозділу ВООЗ по боротьбі з малярією Роберт Ньюман, досягнуто «значного прогресу».

«Покращене діагностичне обладнання і обстеження на місцях дозволило отримати більш чітку картину, яка показала, що у всіх ендемічних регіонах світу є країни, які побороли це захворювання, - сказав Ньюман на Міжнародному форумі з малярії у Сіетлі. - Ми знаємо, що, маючи сучасні методи, ми можемо врятувати життя».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі