Вперше у світі в Британії випробують стовбурові клітини для подолання наслідків інсульту

Поділитися
Британська біотехнологічна компанія ReNeuron Group розпочала перші у світі практичні випробування з метою перевірки ефективності терапії стовбурових клітин на хворих, що перенесли інсульт. У компанії офіційно оголосили, що отримали схвалення від Міністерства охорони здоров'я країни на випробування за допомогою стовбурових клітин, отриманих з організму плода.
Британська біотехнологічна компанія ReNeuron Group розпочала перші у світі практичні випробування з метою перевірки ефективності терапії стовбурових клітин на хворих, що перенесли інсульт. У компанії офіційно оголосили, що отримали схвалення від Міністерства охорони здоров'я країни на випробування за допомогою стовбурових клітин, отриманих з організму плода."Стовбурові клітини відкривають широкі можливості для лікування, зокрема для відновлення тканин головного мозку, втрачених в результаті інсульту. Ми дуже задоволені, що отримали офіційну можливість тестувати новий метод, ставши координатором перших клінічних випробувань за участю невральних стовбурових клітин", - говорить керівник групи досліджень і викладач кафедри неврології в Університеті Глазго Кейт Муір. Зараз близько половини пацієнтів, які перенесли інсульти, в результаті нападу залишаються з тими чи іншими фізичними вадами все життя, особливо часто трапляються випадки пошкодження мозку. Однак дослідники говорять, що ін'єкції стовбурових клітин повинні допомогти мозку в оздоровленні районів, постраждалих від інсульту. Очікується, що перші пацієнти для випробувань будуть набрані під час початкової стадії реалізації програми, а клінічні випробування стартують навесні цього року. Чотири групи із трьох пацієнтів повинні будуть отримати спеціальну ін'єкцію стовбурових клітин через 6-24 години після інсульту. Нагадаємо, 3 серпня американська фірма Geron почала перші в світі випробування методики лікування людськими ембріональними стовбуровими клітинами. Відповідний дозвіл видано Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США. Фахівці мають намір протестувати нову методику GRNOPC1 на добровольцях, паралізованих у результаті пошкодження спинного мозку, у яких діє верхня частина тулуба, але не працюють ноги. Вчені сподіваються, що стовбурові клітини, отримані з людських ембріонів, допоможуть відновити пошкоджені нервові клітини. І до хворих, можливо, повернеться чутливість і здатність рухатися.

За матеріалами Cybersecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі