Лікарі порадили у сильну спеку утриматися від спорту і сексу

Поділитися
© bilcobrick.com
У сильну спеку щоденні пробіжки в парку вранці і секс ввечері бажано скасувати - додаткова фізична активність може негативно позначитися на здоров'ї.

Лікарі рекомендують у сильну спеку не посилювати навантаження на серцево-судинну систему і утриматися від занять спортом і сексом, це може призвести до серцевого нападу, тому що організм при аномально високих температурах працює на зношення.

Старший науковий співробітник відділу проблем атеросклерозу Російського кардіологічного науково-виробничого комплексу МОЗ РФ, доктор медичних наук Ігор Сергієнко повідомив, що людям із серцево-судинними захворюваннями в дні, коли аномально високі температури, протипоказано бути на відкритому сонці і важливо вести суворий контроль за артеріальним тиском, а при відхиленні від норми слід негайно звернутися до лікаря.

Також необхідно виключити фізичні навантаження, підкреслив лікар. «Мова навіть про ті заняття фізкультурою і спортом, які були регулярно. Наприклад, щоденні пробіжки в парку тощо», - сказав він.

Лікар-кардіолог вищої категорії Ольга Жихарєва повідомила, що у спеку ще одне серйозне випробування для серця і судин - це заняття сексом, бо під час статевого акту збільшується частота пульсу, підвищується артеріальний тиск, зростає частота дихання.

«Секс у спеку - подвійне навантаження, що підвищує ризик серцевого нападу. Вимоги, які пред'являються серцю під час сексу в спеку, можна порівняти з бігом або підйомом в швидкому темпі сходами. Тому людям, що мають проблеми з серцево-судинною системою, від сексу в спеку краще утриматися», - попередила вона.

На думку лікаря-кардіолога, щоб зменшити навантаження на серце і судини під час статевого акту, рекомендується займатися сексом зі звичним партнером і в знайомій обстановці. Також важливо пам'ятати, що додаткова фізична активність може негативно відбитися на здоров'ї, радить лікар.

«Якщо під час акту виникають біль у грудях, слабкість, серцебиття або різка задишка, потрібно зупинитися. Найбільш грамотний підхід у визначенні рівня допустимих навантажень для людини, що страждає серцево-судинним захворюванням, - це розмова з лікарем», - зазначила Жихарєва. !zn

Читайте також:

Спека в Україні до неділі досягне піку у 40-42°

Серпень в Україні почнеться зі спеки і короткочасних дощів

У найближчі тижні в Україні утримається спека до +40°С

Синоптики прогнозують в п’ятницю спеку до +39

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі