Черговий конфуз на Олімпіаді: заради Китаю зняли прапор Тайваню

Поділитися
© london2012.com
Щоб не розгнівати Китай, в Лондоні ухвалили рішення зняти національний прапор Тайваню, який провисів на одній з центральних вулиць британської столиці кілька тижнів, і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету.

Оформителі центральної лондонської вулиці Ріджент-стріт напередодні відкриття Олімпіади-2012 вирішили зняти національний прапор Тайваню з експозиції і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету, щоб не викликати невдоволення Китаю.

Червоно-синій прапор Тайваню провисів на Ріджент-стріт кілька тижнів серед 206 прапорів інших олімпійських націй. 25 липня місцева бізнес-асоціація Regent Street Association несподівано вирішила замінити прапор Тайваню на прапор олімпійської збірної китайського Тайбея, під яким тайванські спортсмени виступають за домовленістю з Міжнародним олімпійським комітетом.

Глава асоціації Енні Уолкер повідомила, що "порадили" зняти прапор в британському МЗС, щоб уникнути "політичного забарвлення" експозиції.

"Ми всі розуміємо, що таке наша політика, очевидно, Китай не був задоволений. Форін-офіс після консультацій з оргкомітетом лондонської Олімпіади Locog запитав, чи можна прапор замінити", - пояснила вона.

-Сьогодні в Лондоні відбудеться церемонія відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор

Тайванські спортсмени виступають під прапором місцевої Олімпійської асоціації з графічно стилізованими квіткою і Олімпійськими кільцями з початку 1980-х років, відтоді, як МОК заборонив їм змагатися під прапором Китайської Республіки - Тайвань також відомий під цим ім'ям.

Представник Тайваню у Великобританії Шень Люйшунь звинуватив британську сторону в цензурі, заявивши, що в такій демократичній країні свобода вираження не повинна контролюватися "втручанням третьої сторони". Він сподівається, що національний прапор Тайваню повернуть назад.

Асоціація Ріджент-стріт вважає, що вона "виправила помилку", повісивши інший прапор. Locog визнав, що розмова між ними, місцевим бізнесом і Форін-офісом, мала місце, проте в оргкомітеті Олімпіади відмовилися взяти на себе відповідальність за рішення поміняти прапори.

-МОК продовжує дивувати банальною неписьменністю, спровокувавши перший серйозний скандал на Олімпіаді (ВІДЕО)

Британський МЗС, який і отримав скаргу тайванської сторони, між тим теж не став однозначно визнавати свою роль в скандалі. Офіційний представник Форін-офісу заявив, що Асоціації Ріджент-стріт було рекомендовано не знімати прапор, а обговорити таку можливість з організаторами Ігор.

Ситуація з Тайванем - вже другий за добу казус з прапорами перед лондонською Олімпіадою. Напередодні перед початком матчу групового етапу футбольного турніру за участю збірних Північної Кореї і Колумбії зображення азіатських спортсменок показали на великому екрані на тлі прапора Південної Кореї. В результаті обурені представниці КНДР покинули поле, організаторам насилу вдалося умовити футболісток повернутися.

Прем'єр-міністру Великобританії Девіду Камерону довелося публічно вибачатися за інцидент.

Варто зазначити, що казуси з національними прапорами - не єдине, чим відзначилися організатори Ігор. На сайті Олімпіади в інформації про спортсменів російської команди місце їхнього народження позначено як "Ukraine Region". Український штаб олімпійської делегації офіційно звернулася в оргкомітет Ігор в Лондоні з проханням виправити помилкові дані. !zn

Читайте також:

МОК продовжує дивувати банальною неписьменністю, спровокувавши перший серйозний скандал на Олімпіаді (ВІДЕО)

Грищенко шокований бездарними помилками МОК щодо України

Організатори Олімпіади-2012 назвали Україну регіоном Росії

Скандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі