Єлизавета II влаштувала прийом для 100 голів делегацій перед відкриттям Олімпіади

Поділитися
© royal.gov.uk
Королева Великобританії Єлизавета II привітала в своїй лондонській резиденції майже сто голів держав і урядів різних країн, які приїхали до Лондона на відкриття літніх Олімпійських ігор.

У Тронному залі Букингемського палацу глава британської держави звернулася до 95 президентів, прем'єр-міністрів та іншим високих гостей.

Одягнена в ошатну світло-зелену сукню Єлизавета II побажала присутнім «успішних, приємних і пам'ятних ігор».

Вона нагадала, що в 1908 році її прапрадід, король Едуард VII відкривав Олімпіаду в лондонському районі Уайт-сіті, в 1948 році її батько, король Георг VI відкривав ігри на стадіоні «Уемблі», а їй самій сьогодні ввечері випала честь оголосити відкритими Олімпійські ігри на стадіоні в Стратфорді на сході Лондона.

«Я сподіваюся, що ви всі насолодитеся часом, проведеним у Сполученому Королівстві, і я впевнена, що ви зустрінете теплий прийом, який чекає на вас, ваших спортсменів і вболівальників, які приїхали з ваших країн», - зазначила Єлизавета II.

Королева також не забула звернути увагу світових лідерів на те, що багато з олімпійських видів спорту зародилися саме у Великобританії, «поряд з традиціями чесної гри і доброзичливого почуття гумору».

Церемонія відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор сучасності розпочнеться о 20:12 за британським літнім часом (22.12 за Києвом), основна частина церемонії стартує о 21 годині (23:00 за Києвом). !zn

Читайте також:

Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

Глава МОК оголосив про готовність Лондона прийняти Олімпіаду-2012 (відео)

Єлизавета II заспокоює нерви прополюванням квіткових клумб

Британський парламент перейменував вежу Біг-Бен на честь королеви Єлизавети

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі