Уряд нагородить українських спортсменів, які посіли 4-6-те місця на Олімпіаді

Поділитися
© london2012.com
Окрім медалістів Олімпіади грошову винагороду отримають спортсмени, які посіли 4-6-те місця, а також ті, кого, на думку Азарова, несправедливе суддівство позбавило нагород.

Кабінет міністрів України нагородить всіх спортсменів, які посіли на Олімпійських іграх в Лондоні 4-6-те місця, і тих спортсменів, які через несправедливе суддівство позбулися медалей, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Ми пишаємося нашими олімпійськими чемпіонами. Всіх медалістів, тих, хто зайняв почесні 4-6-те місця, тих, кого несправедливе суддівство позбавило нагород, уряд всіх відзначить. Це моя позиція, я на цьому наполягаю», - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу, 15 серпня.

Азаров задоволений результатами української збірної на Літніх Олімпійських іграх в Лондоні.

У той же час він вважає, що Україна може досягти кращих результатів, і для цього в країні починається реалізація 4-річної програми з підготовки олімпійської збірної на літню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.

- Олімпійські ігри в Лондоні стали найгіршими в історії України

Як відомо, олімпійська збірна України посіла 14-те місце в загальнокомандному заліку на Літніх Іграх 2012 року в Лондоні. В активі українських спортсменів 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей (всього 20 нагород). Окрім того, багато українських олімпійців посіли місця з 4-го по 6-те на різних змаганнях.

Нагадаємо, український боксер Євген Хитров чудово провів поєдинок і двічі по ходу бою відправляв свого суперника - британського боксера Ентоні Огого у нокдаун. Проте, судді побачили в цьому бою нічию і віддали потім перемогу представнику королівства. Україна подала протест, але він відразу ж був відхилений.

Після початку Олімпіади-2012 Кабмін прийняв рішення підвищити розмір премій українським спортсменам. За золоту медаль розмір премії складає 125 тис. дол, за срібло - 80 тис. дол, за бронзу - 55 тис. дол. Такі ж суми будуть виплачувати тренеру або тренерському штабу спортсмена, який виграв медаль. !zn

Читайте також:

Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України

Українські призери заробили на Олімпіаді 13 мільйонів гривень

Українські боксери - найсильніші на Олімпіаді (відео)

Азаров оцінив суддівство на Олімпіаді-2012: щоб не позбавляли медалей, потрібно, щоб країна була сильна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі