Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор

Поділитися
Для виготовлення найдорожчих медалей за всі історію Олімпійських ігор у Великобританію були доставлені вісім тонн золота, срібла і міді з Монголії і американського штату Юта. Медалі вийшли дорогими, тому що з часу проведення Олімпіади в Пекіні у 2008 році ціни на золото і срібло зросли в два рази.

Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор, повідомили в середу місцеві ЗМІ.

Для їх виготовлення до Великобританії були доставлені вісім тонн золота, срібла і міді з Монголії і американського штату Юта.

"Медалі поміщені в лондонський Тауер 2 липня, і ми будемо їх ретельно охороняти", - заявила представник британської організації "Історичні королівські палаци" Трейсі Сендс.

Поруч з прикрасами британської корони будуть зберігатися 4,7 тис. Олімпійських та Паралімпійських медалей.

"У лондонському Тауері століттями зберігаються найважливіші скарби країни, важко знайти більш безпечне місце для медалей Олімпіади 2012", - повідомив мер міста Борис Джонсон.

Медалі для переможців Олімпіади дійсно дуже цінні, незважаючи на те, що вони містять невелику кількість золота. Медалі вийшли дорогими, тому що з часу проведення Олімпіади в Пекіні в 2008 році ціни на золото і срібло зросли в два рази.

Медалі для Олімпійських ігор 2012 року відрізняються і розмірами: 85 мм в діаметрі і 7 мм у товщину.

Це ще й одні з найважчих Олімпійських медалей, які коли-небудь були виготовлені. Золота медаль вагою близько 410 грам містить тільки шість грам золота, решта - домішки срібла і мідь. Для порівняння медалі у Пекіні важили близько 200 г.

Дизайн медалей був розроблений британським художником Девідом Уоткінсом, який вирішив зобразити на них грецьку богиню перемоги Ніку. На зворотному боці - логотип Олімпійських ігор на тлі випромінюючих світло зірок, що відображає дух і традиції цього заходу. На них також зображена річка Темза.

"Якщо буде виявлено хоч найменший недолік, медалі будуть забраковані", - заявив директор Олімпійської програми Королівського монетного двору Фергюс Фіней. !zn

Читайте також:

Третина європейців подивляться Олімпіаду в інтернеті


Вчені зробили прогноз на Олімпіаду у Лондоні - переможуть китайці

Олімпійський вогонь прибув до Лондона

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі