На Олімпіаді дискваліфікували вісім бадмінтоністок за гру у піддавки

Поділитися
© eurosport.ru
Дві пари з Південної Кореї, а також пари з Китаю та Індонезії навмисно програли останні матчі групового олімпійського турніру, щоб вийти на більш слабких суперниць, за що й були дискваліфіковані. Спортсменки раз за разом відправляли волан то в сітку, то в аут.

Міжнародна федерація бадмінтону оголосила про рішення дискваліфікувати вісім учасниць парного турніру на Олімпіаді в Лондоні, повідомляє Reuters.

Дві пари з Південної Кореї, а також пари з Китаю та Індонезії покарані за "відсутність спортивного духу і волі до перемоги".

Всі вони навмисно програли останні матчі групового олімпійського турніру, щоб вийти на більш слабких суперниць.

Китаянки Ван Сяолі і Ю Ян, посіяні під першим номером, явно грали на поразку в матчі проти кореянок Чун Кюн Ин і Кім Ха На. Обидві пари заздалегідь кваліфікувалися в 1/8 фіналу. Проте раніше друга пара турніру, китаянки Тянь Цин і Чжао Юньлей, поступилася данському дуету у складі Камілли Ріттер Юль і Крістінни Педерсен - і вирушили в ту частину сітки, в якій в разі перемоги над кореянками повинні були опинитися Ван і Ю.

- Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік

Ван Сяолі і Ю Ян раз за разом відправляли волан то в сітку, то в аут. Суддя матчу Торстен Берг в якийсь момент навіть вийшов на майданчик, щоб винести гравцям попередження. Чун Кюн Ин і Кім Ха На в підсумку перемогли з рахунком 21:14, 21:11, після чого покинули корт, не сказавши репортерам ані слова.

В іншій зустрічі - кореянок Ха Чун Ин і Кім Мінь Чун з індонезійки Меіліаною Джаузарі і Грейс Полі - спостерігалася схожа картина. Обидва дуети також заздалегідь забезпечили собі вихід в наступну стадію. Але в результаті китайських хитрощів переможець цього матчу потрапляв у першому раунді на перший дует турніру. Суддя в цій грі і зовсім дискваліфікував учасниць за фарс, але після протесту індонезійок вирішив все ж продовжити гру. Перемогу в підсумку святкували кореянки. !zn

Читайте також:

Швейцарського футболіста вигнали з Олімпіади за расизм

Україна здобула друге золото на лондонській Олімпіаді

Український уряд підвищив олімпійцям премії за медалі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі