На сайті лондонської Олімпіади Україна досі є регіоном Росії

Поділитися
Організатори Олімпіади, незважаючи на прохання українського МЗС, виправили не всі помилки в біографіях спортсменів українського походження, у яких місцем народження вказано Росію.

У Міністерстві закордонних справ України констатують, що на офіційному сайті Олімпіади-2012 залишається неточна інформація у біографіях чотирьох російських спортсменів.

Як відомо, на сайті у біографіях деяких російських олімпійців українського походження поруч з назвою міста або регіону народження було зазначено, що це Росія.

«Змін потребує інформація про 4 атлетів збірної Росії», - уточнив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров на брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що спочатку були допущені неточності в інформації про російських спортсменів, у зв'язку з чим посольство України у Великій Британії кілька разів зверталося до організаторів Олімпіади і в Міжнародний олімпійський комітет з проханням внести корективи.

- Грищенко шокований бездарними помилками МОКу щодо України

Дікусаров зазначив, що інформація про деяких російських спортсменів дійсно була виправлена, проте моніторинг показав, що у біографіях 4 атлетів залишаються неточності.

«Посольство України у Великобританії провело телефонну розмову з керівництвом штабу Національного олімпійського комітету України в Лондоні з проханням донести нашу стурбованість у зв'язку зі сформованою ситуацією оргкомітету Ігор з метою невідкладних кроків для виправлення ситуації», - підкреслив прес-секретар МЗС.

Як повідомлялося, 15 липня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що в біографічних даних деяких російських спортсменів на сайті Олімпіади-2012, які народилися на території України, поряд з назвою міста або регіону народження вказано, що це Росія.

Штаб олімпійської делегації України направив офіційне звернення до організаційного комітету ігор ХХХ Літньої Олімпіади з проханням терміново внести поправки в ці помилкові біографічні дані.

Окрім того, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко доручив українському посольству у Великобританії зв'язатися з організаційним комітетом Олімпіади для виправлення цих помилок. !zn

Читайте також:

МОК продовжує дивувати банальною неписьменністю, спровокувавши перший серйозний скандал на Олімпіаді (ВІДЕО)

Скандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії

Черговий «дефект» на Олімпіаді-2012: Лондон прикрасили прапором Казахстану з діркою замість сонця (фото)

Черговий конфуз на Олімпіаді: заради Китаю зняли прапор Тайваню

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі