Олімпійські ігри в Лондоні стали найгіршими в історії України

Поділитися
© sportonline.ua
У Лондоні Україна завоювала 20 медалей, а на Іграх 1996, 2000 і 2004 років Україна брала по 23 медалі. З Пекіна у 2008 році повернулася з рекордом - 27 медалей. Голова Держслужби молоді та спорту зазначив, що через суддівство Україна недорахувалася кількох медалей.

На Олімпіаді-2012 в Лондоні Україна завоювала 20 медалей - це гірше, ніж на чотирьох літніх Олімпіадах, в яких до цього брала участь незалежна Україна, пише "Сегодня". Нагадаємо, що на Іграх 1996, 2000 і 2004 років Україна брала по 23 медалі, а з Пекіна в 2008 році повернулася з рекордом - 27 медалей.

Голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін вважає успіхом завоювання українськими спортсменами 6 золотих медалей, але все таки "сподівався на більше".

"Я вважаю, шість золотих медалей - це успіх. Подивіться, хто попереду нас. Знову ж потрібно говорити про ту інфраструктуру, яку ми маємо. Це дещо менше нагород, ніж було на попередніх Олімпіадах. Але це - успіх", - зазначив Сафіуллін.

За словами голови Держслужби, більше за всіх на іграх його потішили боксери. "Дві золоті медалі, "срібло", і дві "бронзи" - найбільший внесок у скарбничку нашої команди. Молодці! Ще потрібно враховувати те, що Хитров був, м'яко кажучи, незрозумілим чином виключений з боротьби. І в півфіналі Гвоздик за явної переваги чомусь програв...", - підкреслив він.

- Українські боксери - найсильніші на Олімпіаді (відео)

- Олімпіада-2012: Медальний залік

Разом з тим Сафіуллін додав: "Я не думаю, що це якась змова проти України. Так часом буває у спорті. На жаль, зараз це довелося на наших боксерів".

Окрім того, голова Держслужби молоді та спорту зазначив, що деякі спортсмени розчарували його, але прізвищ не назвав. За його словами, були очікування в легкій атлетиці, у боротьбі. "Потрібно буде розбиратися. Україна підтвердила, що вона спортивна держава. Ми на 14 місці у світі! Це при ситуації зі спортивною інфраструктурою. Але, якщо чесно, я сподівався на більшу кількість медалей...", - сказав Сафіуллін.

Як повідомлялося, Ігри ХХХ Олімпіади в Лондоні проходили з 27 липня по 12 серпня. Україну на ХХХ Іграх представляли 245 спортсменів, які змагалися у 28 видах спорту з 32-х олімпійських. На Олімпіаді українці завоювали 20 медалей: 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових. !zn

Читайте також:

Українські призери заробили на Олімпіаді 13 мільйонів гривень

У Лондоні завершилися ХХХ Олімпійські ігри (відео)

Боксер Василь Ломаченко завоював для України ще одне «золото» Олімпіади

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі