Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Поділитися
© litva-tour.eu
База українських олімпійців під Києвом більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

Українські спортсмени, які виступатимуть на Олімпіаді в Лондоні, готуються до Ігор без нормального харчування та питної води.

Це з'ясувала знімальна група ТСН, яку спеціально до себе на базу під Києвом запросила збірна з легкої атлетики, щоб журналісти змогли особисто побачити все.

"Матраци, хто міг, докупив, бо на цих спини болять дуже", - розповіла володарка кубка Європи з легкої атлетики Ганна Мельниченко.

Сама база, як зазначає ТСН, більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

- Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

Прибиральниці скаржаться: миють все ретельно, але обладнання давно застаріло, тому позбутися неприємного запаху не виходить.

Вночі, окрім незручних ліжок і нечистих подушок, спортсменам дошкуляють ще комарі. "Жити в такому бруді не дуже приємно", - зізнається десятиборець Олексій Касьянов.

"Знецінили цю професію. Ну, як пояснювати молодому поколінню: приходьте, займайтеся спортом? Сам розумієш, що це ніким не цінується", - говорить він.

Як зазначає ТСН, в їдальні радянського типу спортсмени стоять у чергах і самі розносять собі суп та салати. Підкріпитися чимось ще вони б і раді, але, на базі продукти швидко псуються, адже кондиціонерів і холодильників немає.

Магазинів поблизу також не спостерігається, а їхати за продуктами до Києва заборонено - порушення режиму.

"Нам дають води півлітра не найкращої. Запитуємо: де вода? Буде-буде... Ми ж не просимо лобстерів. Води!", - обурена легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсменам розповідали, що держава виділяє по 205 гривень на харчування одного олімпійця щодня.

Куди поділися ці гроші - відповіді не знаходять. Немає її у керівника команди легкоатлетів Руслана Русона. Спортивний функціонер спочатку не хотів, щоб його знімали на камеру, а потім взагалі попросив журналістів залишити олімпійську базу. Мовляв, спортсменам потрібно тренуватися, а не скаржитися.

З тренуваннями, точніше їхнім матеріальним забезпеченням, на базі так само погано, як і з усім іншим. Спортсменів жахає тренажерна зала з брудним і рваним килимом, відсутністю матів і напіваварійними тренажерами. Не вистачає навіть елементарного - бар'єрів. Для повноцінного тренування їх потрібно 10 штук. На олімпійський базі їх всього лише п'ять.


Україну на Олімпіаді представлять 245 спортсменів. Вчені Рурського університету в німецькому Бохумі за допомогою математичної формули підрахували, скільки медалей і в яких дисциплінах наберуть національні збірні. Згідно з їхніми прогнозами, Україна займе в рейтингу 11 місце з 28 медалями.

У той же час, економісти Goldman Sachs прогнозують, що Україна увійде в десятку лідерів на Олімпіаді в Лондоні з 27 медалями. !zn

Читайте також:

Сьогодні футбольним матчем жіночих команд розпочнуться змагання Олімпіади в Лондоні

Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор

Вчені зробили прогноз на Олімпіаду в Лондоні - переможуть китайці

Українці можуть завоювати на Олімпіаді в Лондоні 27 медалей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі