За золоті медалі українські олімпійці отримають по $100 тисяч

Поділитися
© litva-tour.eu
Розмір преміальних на Олімпіаді-2012 для українських спортсменів не змінився з 2004 року: "золото" - $100 тис., "срібло" - $75 тис., "бронза" - $50 тис. Окрім грошових винагород переможцям Кабмін пообіцяв надати квартири. Тренери призерів отримають 50% від суми призових спортсмена.

Розмір преміальної виплати на Олімпійських іграх-2012 для українських спортсменів не змінився з 2004 року і становить: "золото" - $100 тис., "срібло" - $75 тис, "бронза" - $50 тис, повідомив на брифінгу у Кабінеті міністрів України перший заступник голови Держслужби молоді та спорту України Сергій Глущенко.

За словами Глущенка, підготовка до Олімпіади - 2012 профінансована в повному обсязі. Фінансування підготовки олімпійської збірної здійснювалося за кошти державного бюджету України. Воно становило у 2011 році близько 215 млн грн і більше 348 млн грн - у 2012 році.

Окрім того, було затверджено перелік спеціальної змагальної форми вартістю 1,5 млн грн і перелік спеціального спортивного устаткування орієнтовною вартістю 530,6 тис грн для забезпечення участі національної збірної команди України в Літніх Олімпійських іграх. В українських спортсменів на іграх три види форми: парадна (для відкриття і закриття), повсякденна (для перебування в Олімпійському селі) і спортивна (для змагань). Форма виконана в традиційних національних синьо-жовтих кольорах.

- Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

- Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)


За даними ЗМІ, передбачається також, що тренери призерів лондонської Олімпіади, отримають 50% від суми призових спортсмена. Традиційно крім грошових винагород переможцям Олімпійських ігор 2012 року Кабінет міністрів України пообіцяв надати квартири.

Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор у Лондоні розпочнеться 27 липня о 20:00 за місцевим часом. На Олімпіаду від України вирушають 245 українських спортсменів.

Як повідомлялося, на Олімпійських іграх в Пекіні в 2008 році українська збірна завоювала 27 нагород: 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових, і посіла в неофіційному командному заліку 11-те місце. Золотий призер олімпіади від України отримав 700 тис грн, срібний - 500 тис грн, бронзовий - 350 тис грн. Винагорода тренерам становить 50% від суми призових спортсмена.

Читайте також:

Сьогодні футбольним матчем жіночих команд розпочнуться змагання Олімпіади в Лондоні

Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор

Вчені зробили прогноз на Олімпіаду в Лондоні - переможуть китайці

Українці можуть завоювати на Олімпіаді в Лондоні 27 медалей

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі