Журі відмовилося повернути медаль Україні в семиборстві, не зважаючи на відео-докази

Поділитися
© pik.in.ua
Людмила Йосипенко посіла третє місце в семиборстві. Німці подали протест, який задовольнили. На відео «явно видно», що німкеня чотири рази наступила на лінію. Зустрічний протест української збірної відхилили.

Головний тренер збірної України з легкої атлетики Олександр Айпачев повідомив, що апеляційне журі Олімпіади в Лондоні відхилило протест української сторони на остаточний результат змагань у семиборстві, яким легкоатлетка Людмила Йосипенко була позбавлена ​​бронзової медалі.

"Після оголошення результатів німкеня (срібний призер Лілі Шварцкопф) була дискваліфікована в бігу на 800 метрів і наша Йосипенко посіла третє місце. Після цього німці подали протест, який задовольнили. Але ми теж з технічним лідером дивилися відео - німкеня чотири рази наступила на лінію! Це видно явно! Ми подали зустрічний протест. Його відхилили. Це просто якесь божевілля", - сказав він в інтерв'ю "Сегодня" після завершення семиборства.

"Німкеня, коли стартувала, на віражі кілька разів наступила на внутрішню бровку. Це грубе порушення. Одного разу достатньо, щоб зняти спортсмена. Тому її і дискваліфікували. І це було правильне рішення. Ми переглядали цей забіг кілька разів і з різних точок. Було чітко видно, що вона наступає на лінію ", - підкреслив Айпачев.

- Україну знову позбавили медалі на Олімпіаді-2012

- Щоденник Олімпіади-2012. Розклад змагань і медальний залік


Він пояснив, що протес розглядає апеляційне журі, що складається з кількох людей, які й виносять рішення. При цьому наставник українських легкоатлетів зазначив, що Спортивний арбітражний суд після апеляційного журі не розглядає питання про можливе повернення нагороди. "Це якесь свавілля. Нез'ясовна ситуація абсолютно. Для мене це сумно і гидко. Враження складається, що колишні країни Радянського Союзу намагаються нахилити", - вважає Айпачев.

Він повідомив, що і протест команди Росії також був відхилений.

Як повідомлялося, в суботу ввечері українкаЙосипенко була позбавлена ​​бронзової медалі в олімпійському семиборстві після протесту німецької сторони на дискваліфікацію їх спортсменки Ліллі Шварцкопф.

Згідно з остаточним результатом змагань в даному виді спорту, німецька спортсменка посіла друге місце, золото у британки Джессіки Еніс, а росіянка Тетяна Чернова перемістилася на третю позицію. Українська спортсменка Л.Йосипенко виявилася на 4-му місці. Ще одна представниця України Ганна Мельниченко посіла 10-е місце. !zn

Читайте також:

Українського чемпіона світу з боксу Хитрова засудили на Олімпіаді в бою з британцем (відео)

Україна буде відстоювати боксера Хитрова в спортивному арбітражному суді


Судді не повернули перемогу над британцем українському боксеру - апеляція відхилена


Тренер збірної заявив, що судді «вкрали» бронзові медалі в українських гімнастів

Україну позбавили медалі в гімнастиці через протест Японії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі