Міноборони безоплатно передало облдержадміністрації 30 гектарів землі в Києво-Святошинському районі

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
При вартості землі в цьому районі в середньому 5000 доларів за сотку в бюджет Міноборони могло надійти до 120 мільйонів гривень, за які, відповідно до урядових нормам, можна було купити (побудувати) від 300 до 500 квартир для військових Київської області.

Міністр оборони України Дмитро Саламатін прийняв рішення про передачу 30 гектарів землі в селі Гореничі Києво-Святошинського району, яка використовується Національним університетом оборони України, Київській обласній державній адміністрації без будь-якої компенсації армії.

Про це йдеться у статті Дмитра Менделєєва «Бойові свині Саламатіна» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

«При вартості землі тут у середньому 5000 дол. за сотку в бюджет Міноборони могло надійти до 120 млн. гривень, за які, згідно з урядовими нормами, можна було купити (побудувати) від 300 до 500 квартир для військових Київської області, залежно від району», - йдеться в статті.

У матеріалі автор також наводить ще один приклад передачі майна Міноборони.

Так, 10 травня 2012 на засіданні уряду було прийнято внесене «з голосу» розпорядження Кабміну «Про розміщення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ», яким передбачалося передати суду будівлі №57, 58 і 59 військового містечка №217, розташованого у столиці на вулиці Дегтярівській, 28а. При цьому, як зазначалося в проекті розпорядження, передача відбувається на пропозицію Міноборони та суду.

«Подмахуючи документ, Саламатін, певно, був не дуже стурбований боєздатністю армії та виконанням «концептуальних завдань президента», оскільки міністр оборони не міг не знати, що своїми діями він ставить під питання стабільне функціонування системи управління Збройними силами країни, вносить дезорганізацію в систему мобілізаційної підготовки. Військові знають, що в період незалежності на базі цього містечка формувалася логістика забезпечення армії, створювалася система закритого зв’язку. Саме звідси ведеться керування сотнями військових частин!», - зазначив автор.

Детальніше читайте в статті Дмитра Менделєєва «Бойові свині Саламатіна» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Бойові свині Саламатіна

Саламатін запропонував військовим зайнятися розведенням великої рогатої худоби


Гриценко прогнозує відставку Саламатіна протягом двох місяців

Україна продала Іраку браковані БТРи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі