Адвокат Гонгадзе здивована відсутністю справ стосовно інших фігурантів «плівок Мельниченка»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© grani.ru
Адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає, що Генеральна прокуратура повинна порушити кримінальні справи не лише проти Леоніда Кучми, а й стосовно інших осіб, що фігурують у записах екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка.

Про це вона сказала ZN.UA, коментуючи заяву заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що судово-фоноскопічна експертиза записів М.Мельниченка встановила голоси Леоніда Кучми, Юрія Кравченка, Володимира Литвина і Леоніда Деркача.

«Записи Мельниченка – це надзвичайно важливі докази у справі. І якщо заступник генпрокурора Кузьмін вважає, що перевірено походження цих записів і відсутність редагування, необхідно негайно вносити постанови та порушувати кримінальні справи за фактами злочинних дій, які обговорювалися в кабінеті президента», - підкреслила адвокат.

В.Теличенко нагадала, що ще в лютому 2001 року фігуранти «плівок Мельниченка», включно з Л.Кучмою, визнали, що були записані їхні голоси. Під сумнівом було лише те, чи були записи редаговані та походження записів.

«Це дуже добре, що записи Мельниченка визнані експертизою. Але тепер треба порушувати кримінальні справи за іншими епізодами, яких там достатньо, щоб це було великою справою», - вважає вона.

«Вони просто повинні це зробити, - впевнена В.Теличенко. – Або ж Генпрокуратура мусить винести мотивовані постанови про відмову про порушення кримінальних справ стосовно всіх цих осіб».

Нагадаємо, що стосовно Л. Кучми порушено кримінальну справу в рамках розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Другий президент підозрюється в причетності до вбивства і незаконних діях щодо журналіста.

На «плівках Мельниченка» зафіксовано голоси багатьох високопосадовців, в тому числі діючого президента Віктора Януковича та прем’єра Миколи Азарова.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі