Адвокат Луценка: Стільки свідків на нашу користь, що пора вже змінити запобіжний захід

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Печерському районному суді Києва продовжився розгляд кримінальної справи стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

На сьогоднішньому засіданні має продовжитися допит свідків. За інформацією секретаря, до суду з'явився свідок Володимир Шаповал.

У той же час, перед його допитом адвокат екс-міністра Олексій Баганець заявляє клопотання про зміну запобіжного заходу для Ю.Луценка.

Він підкреслив, що в суді дали свідчення дев'ять свідків, які підтвердили, що ніякого злочину екс-міністр не скоював, і що всі звинувачення - "ні що інше, як фантазія слідчих", але, незважаючи на це, Ю.Луценко вже дев'ять місяців утримується в СІЗО.

О.Баганець навів норму кримінально-процесуального кодексу, згідно з якою суд може змінити запобіжний захід на більш м'який. За його словами, свідчення свідків є достатніми підставами для перегляду новим судом запобіжного заходу.

Як повідомляло ZN.UA, свідок з боку обвинувачення у справі екс-міністра Ю.Луценка, колишній заступник начальника апарату міністра МВС Валерій Мельник, відмовився від своїх свідчень, записаних раніше у Генпрокуратурі.


Нагадаємо, Ю.Луценка було затримано 26 грудня підрозділом СБУ «Альфа» біля його будинку в Києві.

29 грудня 2010 року екс-міністру пред'явлено звинувачення за епізодом у справі про отруєння третього президента України Віктора Ющенка. Як повідомив його адвокат, зі справи про отруєння екс-президента виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу і Ю.Луценку пред'явлено звинувачення за статтею 364 частини 3 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Печерський районний суд Києва у середу, 16 лютого, продовжив екс-міністру внутрішніх справ України Луценку термін утримання під вартою ще на два місяці - до 26 квітня.

17 травня Генеральна прокуратура Україна направила кримінальну справу проти колишнього міністра внутрішніх справ України Ю.Луценка з обвинувальним висновком до Печерського районного суду для розгляду по суті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі