Адвокат вдови Гонгадзе: ГПУ вважає, що замовного вбивства не було

Поділитися
Представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко заявляє, що в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе змінилося формулювання обвинувачення стосовно Олексія Пукача. Про це вона повідомила на прес-конференції 7 грудня.

Представник Мирослави Гонгадзе в суді Валентина Теличенко заявляє, що в справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе змінилося формулювання обвинувачення стосовно Олексія Пукача. Про це вона повідомила на прес-конференції 7 грудня.

"Слідство в новому складі вважає, що замовного вбивства не було, а були тільки дії групи осіб за попередньою змовою", - сказала адвокат.

Вона підкреслила, що «якщо раніше Пукачу було інкриміновано вчинення замовного вбивства, то тепер цього пункту немає".

При цьому, за словами Теличенко, слідчий ГПУ також повідомив їй, що дії екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Кравченка теж не можна трактувати, як замовлення - він тільки давав вказівку вбити Гонгадзе.

"Слідчий пояснив, що і вказівка, що видавав Кравченку, не могло бути замовленням, хоча як інакше її можна трактувати?", - Сказала адвокат.

Раніше сьогодні Валентина Теличенко заявляла, що Генеральна прокуратура відмовила потерпілій стороні, у тому числі і їй, в ознайомленні з матеріалами кримінальної справи за обвинуваченням екс-начальника кримінальної розвідки Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи за звинуваченням Пукача у вбивстві Гонгадзе.

14 вересня Генпрокуратура заявила, що завершує досудове слідство у справі про вбивство Гонгадзе. Слідство встановило, що Олексій Пукач отримав наказ убити журналіста від екс-глави МВС Юрія Кравченка.

Проте вже 17 вересня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства в справі Олексія Пукача до 14 грудня 2010 року.

Як повідомляло «Дзеркало тижня», 8 жовтня був змінений слідчий у справі Георгія Гонгадзе. Слідчу групу замість Олександра Харченка очолив Владислав Грищенко.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі