Адвокати Луценка заявили, що в колонії перешкоджають його звільненню за станом здоров'я

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Адвокати Юрія Луценка звернулися зі скаргою до Валерії Лутковської, в якій заявили, що керівництво колонії не бажає готувати документи до суду на звільнення екс-міністра за станом здоров'я. У скарзі зазначено, що у Луценка під час обстеження комісією МОЗ виявлені хвороби, що не сумісні з перебуванням у місцях позбавлення волі.

Керівництво Менської виправної колонії не бажає готувати документи до суду на звільнення екс-глави МВС Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я. Мова про це йде в скарзі адвокатів Луценка на ім'я уповноваженого Верховної Ради з прав людини України Валерії Лутковської, текст якої оприлюднений на сайті "Народної Самооборони" в середу.

У скарзі зазначено, що у Луценка в Київському СІЗО під час обстеження комісією МОЗ України виявлені хвороби, які не сумісні з перебуванням у місцях позбавлення волі. Крім того, ці хвороби є підставою для подання адміністраціями установ виконання покарань в суди матеріалів про звільнення таких засуджених від подальшого відбування покарання.

Однак, стверджує захист, адміністрація Менської виправної колонії заходів для підготовки такого подання до суду не проводить. "І це при тому, що в цій колонії взагалі відсутні необхідне медичне обладнання, медикаменти і відповідний медичний персонал для лікування хвороб, у тому числі і набутих Луценком у Київському СІЗО", - йдеться у скарзі.

- Журналістам показали камеру Луценка (ВІДЕО)

Адвокати нагадують, що ще до переведення в колонію Луценку були поставлені діагнози: жирова хвороба печінки (стеатоз), наявність початкових ознак портальної гіпертензії, гастрит, хвороба сигмовидної кишки, а також вірусний гепатит TTV.

У скарзі зазначено, що ряд захворювань, затверджених наказом Держдепартаменту України з питань виконання покарань та Міністерства охорони здоров'я України 18.01.2000 № 3/6, є підставою для подання адміністраціями установ виконання покарань в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарань.

На думку захисників, адміністрація колонії не дотримується ст. 3, 49 Конституції України, згідно з якими людина, її життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю, кожна людина має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медстраховку. У цьому зв'язку адвокати Луценка наполягають на перевірці даних фактів. !zn

Читайте також:

Луценко назвав брехнею заяву пенітенціарної служби про його «небажання» спілкуватися з журналістами (ФОТО)

Кабмін запропонував Раді відрізати Тимошенко і Луценку шлях до амністії

Уряд оскаржив рішення Європейського суду у справі Луценка

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі