Ахмадінежад назвав загрозою для Ірану "нецивілізованих сіоністів"

Поділитися
Ахмадінежад у ході виступу на Генасамблеї ООН закликав створити новий, більш справедливий світовий порядок. "Нинішня непроста ситуація в світі і неприємні історичні події, в основному, викликані неправильним управлінням нашою планетою. Також у цьому винні самопроголошені центри влади, які вирішили служити дияволу", - сказав він.

З різкою критикою на адресу Ізраїлю виступив сьогодні президент Ірану Махмуд Ахмадінежад під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку. Він заявив, що "нецивілізовані сіоністи" представляють військову загрозу для Ісламської Республіки, і висловився за встановлення нового справедливого світового порядку.
"На жаль, реальність така, що нецивілізовані сіоністи постійно загрожують вдатися до військових дій проти Ірану", - зазначив Ахмадінежад, який і раніше неодноразово допускав антиізраїльські висловлювання. Так, раніше на цьому тижні він закликав до знищення єврейської держави. У серпні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що удар по ядерних об'єктах ІРІ "виправдає себе, навіть якщо їх не вдасться повністю знищити"
За словами Ахмадінежада, "світ зараз потребує встановлення нового справедливого ладу, при якому всі рівні перед законом і не існує подвійних стандартів". Президент ІРІ розкритикував нинішній світоустрій, заснований, на його думку, на матеріалізмі і домінуванні наддержав.
Одним із способів побудови нового світового устрою Ахмадінежад назвав реформу Об'єднаних Націй. "В даний час ООН не вистачає ефективності. Існування права вето і монополізація влади в Раді Безпеки зробили практично неможливим захист країнами своїх прав. Питання реструктуризації ООН стоїть дуже гостро, і я закликаю членів організації виробити відповідний механізм для її проведення", - заявив президент ІРІ.
У своїй промові Ахмадінежад не торкнувся ядерної програми своєї країни, яка є основним каменем спотикання у відносинах з США та іншими західними державами.
Слід зазначити, що нинішній виступ Ахмадінежада був набагато менш жорстким, ніж його попередні промови з трибуни Генасамблеї. Так, в минулі роки він звинувачував США у використанні трагедії 11 вересня в якості приводу для розв'язування воєн в Іраку та Афганістані і обрушувався з різкою критикою на "світовий сіонізм"..
Виступ президента Ірану, що продовжувався ледве більше півгодини, демонстративно проігнорувала делегація США. "Ахмадінежад користується своїм виступом на Генасамблеї, щоб поширювати свої параноїдальні теорії, а також висловлювати образи на адресу Ізраїлю. Із цієї причини делегація США ухвалила рішення не бути присутньою у залі під час його промови", - заявили американські дипломати. У минулі роки делегації ряду західних держав, в тому числі США, також покидали зал Генасамблеї до закінчення виступу Ахмадінежада, не бажаючи миритися з різкою критикою на свою адресу.
Це був восьмий і останній виступ Ахмадінежада на Генасамблеї в якості глави іранської виконавчої влади. Згідно конституції Ісламської Республіки, він не може балотуватися на третій президентський термін на виборах, які пройдуть 2013 року. Між тим, Ахмадінежад не виключив, що може в майбутньому приїжджати на Генасамблею у складі іранської делегації.
Його приїзд до Нью-Йорка викликав безліч акцій протесту правозахисників та громадських активістів. Маніфестації в даний момент проходять навпроти штаб-квартири ООН та готелю "Уорвік", де зупинився Ахмадінежад. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі