Американська компанія вимагає через суд $18 мільйонів у Тимошенко

Поділитися
Американська компанія Universal Trading & Investment Co., Inc (UTICo) на початку липня подала до суду у Нью-Йорку позов до екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, вимагаючи від неї виплатити борг компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на суму 18,3 млн доларів.

Цим позовом UTICo намагається через Ю.Тимошенко домогтися виплати боргу компанії ЄЕСУ, яка у 90-х роках була посередником при продажу середньоазіатського і російського газу в Україну і Східну Європу і яку певний час очолювала Ю.Тимошенко.

Фотокопії позовної заяви UTICo оприлюднено сьогодні на сайті видання Kyiv Post.

UTICo також звинувачує Ю.Тимошенко в тому, що вона приховувала прибутки та активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль.

Газета нагадує, що перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін 21 липня також заявив про наявність у прокуратури доказів щодо виведення прибутків ЄЕСУ, отриманих від торгівлі газом, в офшорні компанії.

У позові UTICo наголошується, що Ю.Тимошенко перешкоджала стягуванню боргу з ЄЕСУ, і додається, що "за законами Нью-Йорка, присуджений борг може бути стягнуто в особи, у якої знаходяться гроші боржника". Такою особою UTICo вважає Ю.Тимошенко.

"UTICo є кредитором за рішенням суду на борг у розмірі $18 344 480 проти компанії "Єдині енергетичні системи України", в якій Тимошенко була президентом і корпоративні активи якої вона взяла під особистий контроль", - сказано в позовній заяві UTICo.

Окрім того, у власній позовній заяві UTICo зазначає, що в разі наявності будь-яких відшкодувань на користь Ю.Тимошенко за позовом до українського бізнесмена Дмитра Фірташа, UTICo звертається з клопотанням накласти арешт на частину цих відшкодувань у розмірі до 18,3 млн дол., плюс законні відсотки, до закінчення судового слухання у справі "UTICo проти Тимошенко".

Нагадаємо, раніше екс-голова Печерського суду Микола Замковенко повідомив в інтерв'ю, що всі терміни давності притягнення Тимошенко до відповідальності по ЄЕСУ вже минули.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі