Американці присудили перемогу на дебатах Ромні

Поділитися
© Gage Skidmore, flickr.com
На перших дебатах кандидат у президенти США від республіканців Мітт Ромні справив на телеглядачів краще враження, ніж його конкурент, діючий глава Білого дому Барака Обами. Представники штабу Обами визнали, що Ромні виграв дебати, але це не приведе його до перемоги на виборах.

Глядачам у США більше сподобався виступ екс-губернатора Массачусетсу республіканця Мітта Ромні на перших передвиборчих дебатах, ніж відповіді на питання чинного президента, демократа Барака Обами.

Також телеглядачі вважають, що переможця у минулого раунду дебатів немає.

«Виступ Обами сподобався 45% телеглядачів, за Ромні ж віддали голоси 46% ... Однак при відповіді на питання, хто виграв ці дебати, 47% глядачів відповіли, що ніхто», - відзначає телекомпанія.

При цьому, відповідаючи на запитання, хто з виступаючих міг би ефективніше керувати економікою країни, 55% глядачів назвали прізвище Ромні, і тільки 43% - Обами.

Свою оцінку першим дебатам дали не тільки телеглядачі, але й члени передвиборчої команди Обами. «Ромні виграв у стилі ведення дебатів. Але це не приведе до його перемоги. Йому допомогла б перемогти хороша передвиборча програма, але на ділі його нинішня програма навпаки збільшує відставання від Обами. Він не був чесним з американцями», - прокоментувала заступник керівника штабу Обами Стефані Каттер.

Схожої позиції дотримується також головний стратегічний радник чинного президента у виборчому штабі Девід Аксельрод. «Ромні завжди добре атакує. Я вважаю, що він лідирував в стилі ведення суперечки весь вечір, я б віддав перемогу йому ... Але я щасливий, що він розповів, яким шляхом він має намір повести країну, - це контрастує з тим, що ми бачимо насправді», - сказав Аксельрод.

У середу в Денвері пройшли перші дебати між кандидатами в президенти на виборах у США, що пройдуть 6 листопада. Обама і Ромні вели дискусію про проблеми внутрішньої політики. Наступні дебати, учасниками яких стануть кандидати у віце-президенти від двох партій Пол Райан і Джозеф Байден, пройдуть 11 жовтня. У цілому по країні теледебати в середу ввечері дивилися близько 80% виборців.

Умовну перевагу Ромні на дебатах визнали і представники штабу Обами, проте вони викрили республіканця в лицемірстві.

Раніше повідомлялося, що дебати кандидатів у президенти США вперше будуть в прямому ефірі висвітлюватися у мікроблогах Twitter.

Президентські вибори призначені на 6 листопада. За підсумками опитування Gallup, проведеного 25 вересня - 1 жовтня, за діючого президента готові проголосувати 50 відсотків респондентів, за Ромні - 44 відсотки. !zn

Читайте також:

Чавес хотів би бачити президентом США «хорошого хлопця» Обаму

Обама після завершення президентської кар’єри піде працювати вчителем

Обама розговорився слідом за Ромні і назвав головний провал за час свого президентства

Ромні розговорився, не знаючи, що його знімають на відео: половина американців - безхребетні нахлібники

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі