Андрухович: Парламентські вибори будуть брутально сфальсифіковані

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© gipoteza.net
Вже тепер можна зі стовідсотковою впевненістю спрогнозувати, що парламентські вибори 2012 року будуть брутально сфальсифіковані, вважає письменник Юрій Андрухович.

«Слово «брутально» тут аж ніяк не метафоричне: струси мозку, звихнуті щелепи і вивезення на розправу до лісу опозиційних активістів здаватимуться ще не найжорсткішими методами впливу на остаточний результат. Влада до цього вже давно готується, зрештою, вона не переставала ніколи готуватися до цього - це, можливо, єдине, що вона вміє. Вона сама себе загнала у таке порочне коло, де їй, щоб утримуватися, доводитиметься діяти все кримінальніше. Це своєрідна прогресія - і дай Боже, щоб не геометрична», - сказав він у коментарі ZN.UA.

Але, як вважає письменник, опозиція цілком може отримати більшість у наступному парламенті.

«Реалістичніше думати про те, що ще до початку кампанії опозиція все-таки якось там тактично об’єднається. Об’єднуватися в них вийде не «за щось», а лише «проти», але навіть і цього було б тепер достатньо, щоби принаймні здобути невелику кількісну перевагу в парламенті і сформувати антипрезидентську більшість. Закони така більшість швидше за все проводити не зможе, бо Янукович їх ветуватиме, але крові його адміністрації вона попсує добряче, тим самим готуючи ґрунт для усунення його від влади на виборах 2015-го. Або, скажімо - чому б не помріяти? - на якихось раніших, дострокових виборах», - резюмував Ю.Андрухович.

Детальніше читайте в матеріалі Інни Ведерникової «Чи можлива зміна влади в Україні наступного року?» у передноворічному номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі