Аваков поки не бачить сенсу просити політичного притулку

Поділитися
Екс-глава Харківської облдержадміністрації заявляє про фальсифікацію підписів на документах, на підставі яких на нього було заведено справу. Просити політичного притулку колишній чиновник поки не має наміру.

Екс-глава Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков поки не бачить необхідності просити політичного притулку. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.
«На сьогоднішній день я ні в одній державі Європи не звертався до влади з проханням про політичний притулок», - сказав Аваков.
Водночас він зазначив, що участь в судовому процесі якимось чином змінить його статус.
«Як саме, поки я не знаю. Юристи кажуть, що все розвивається в правовій площині і хвилюватися нема про що. З точки зору тутешніх законів, різновидів захисту прав людини з боку держави, у тому числі політичного притулку, може бути декілька. І не всі вони укладаються в традиційні схеми нашого уявлення про ці механізми в по-справжньому демократичному суспільстві», - сказав екс-глава Харківської облдержадміністрації.
«У будь-якому випадку, вже наявне рішення суду - воно зараз у мене на руках - по суті своїй - безпрецедентне. Тут вказано, що я відпущений без всяких обмежень. Єдине зобов'язання - брати участь в судовому процесі. Я ще подумаю, пораджуся з адвокатами і, не виключено, пред'явлю нашим органам позов за розповсюдження неправдивої інформації», - резюмував мАваков.
Стосовно Авакова порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки). Екс-губернатора підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.
Сам Аваков заявляє про фальсифікацію підписів на документах, на підставі яких на нього було заведено справу.
"Я керував областю досить довго, але їм не вдалося знайти жодного сумнівного рішення, документа. Підстав для порушення справи не було. Ну, довелося "відкопати" сумнівну історію з нібито відчуженням землі. Підробили мої підписи", - заявив він. !zn
Читайте також:
Італійські парламентарі просять своїх міністрів не видавати Україні Авакова
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі