Аваков збирається повернутися в Україну після виборів

Поділитися
© gooddays.ru
Аваков, який знаходиться в Італії, планує повернутися в Україну у разі проходження до Ради восени.

Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації, голова Харківської обласної організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Арсен Аваков, який знаходиться в Італії, має намір повернутися в Україну у разі проходження до Верховної Ради за підсумками виборів 28 жовтня.

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", повідомляє 25 липня прес-служба політика.

"Ну напевно, звичайно, а як же. Інакше сенсу немає. Я взагалі хочу повернутися в Україну, тому що як би добре не було в Італії ... як би не було добре в Європі, завжди тягне додому", - зазначив він.

На думку Авакова, щоб перемогти на виборах, опозиція повинна діяти згуртовано.

Зокрема, за його прогнозами, у Харківській області об'єднана опозиція має шанси отримати за підсумками виборів 25% голосів виборців і 3-4 місця у мажоритарних округах.

Разом з тим, він заявив про безпрецедентний тиск, який відчуває опозиція у зв'язку з наближенням виборів

Як повідомлялося, Аваков значиться у списку 52 кандидатів в депутати Ради від об'єднаної опозиції, оприлюдненому нею на початку липня.

19 липня прокуратура Італії не побачила причин для екстрадиції екс-глави Харківської облдержадміністрації в Україну.

Як повідомлялося, Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням та зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений у міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

27 березня була підтверджена інформація про затримання екс-голови ХОДА в Фрозіноне (Італія). У зв'язку з цим керівництво партії «Батьківщина» направило листа генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати «очевидне політичне мотивування» кримінального переслідування А.Авакова і звільнити його.

12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. У Генпрокуратурі заявили, що запобіжним заходом до розгляду питання про екстрадицію обраний домашній арешт. Аваков і його адвокати спростували цю інформацію, заявивши, що суд не обмежував його переміщення. !zn

Читайте також:

Процедура екстрадиції Авакова триває, незважаючи на його звільнення, - МЗС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі