Авіація Асада розбомбила оплот повстанців на кордоні з Туреччиною

Поділитися
© warsonline.info
Як мінімум 23 людини загинули в ході авіанальоту на сирійське місто Аазаз - оплот опозиції поблизу кордону з Туреччиною.

В ході авіаудару на сирійське місто Аазаз, яке знаходиться поблизу кордону з Туреччиною, загинули 23 людини. За словами активістів, кілька будинків були повністю зруйновані.

У свою чергу в Дамаску від вибуху бомби постраждали не менше 5 осіб. Як стверджують у Вільній сирійській армії, метою нападників був захід за участю високопоставлених військових.

Офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що влада США, допомагаючи сирійській опозиції, намагається наблизити день, коли у Сирії припиниться насильство і президент Башар Асад покине свій пост.

Нагадаємо, 16 липня сирійська опозиція оголосила про початок тотальної наступальної операції під назвою Вулкан у Дамаску - землетрус у Сирії.

Раніше у результаті теракту було вбито кількох керівників силових відомств Сирії. На думку Білого дому, це свідчить про те, що Башар Асад не здатний контролювати те, що відбувається в країні. За даними сирійської опозиції, президент країни в даний час знаходиться у прибережному місті Латакія неподалік від бази ВМФ РФ.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив про те, що зараз у Сирії відбувається «неміжнародний збройний конфлікт», що фактично означає громадянську війну.

Конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Західні країни і ряд арабських держав через РБ ООН домагаються відходу Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай побоюються, що зовнішнє втручання в ситуацію в Сирії і втрата державності призведуть до розростання конфлікту.

Читайте також:

США підтримають Ізраїль в разі атаки на Іран

США гарантували Ізраїлю, що Іран не створить атомну бомбу

Від Башара Асада тікають соратники: слідом за прем’єр-міністром до повстанців перейшов великий чиновник

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі