Азаров: ЧФ РФ в Криму впливає на політику України як Гібралтар на політику Іспанії

Поділитися
Вплив базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму на внутрішню і зовнішню політику України, можна охарактеризувати як «зникаючий, малий, ніякий», вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Вплив базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму на внутрішню і зовнішню політику України, можна охарактеризувати як «зникаючий, малий, ніякий», вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.«Який вплив має база на нашу політику? Зникаючий, малий... - ніякого», - сказав він, відповідаючи на питання на міжнародній конференції в Європарламенті у Брюсселі в четвер, 14 жовтня. «Він (вплив ЧФ на політику в Україні) співвідносний із впливом Гібралтару. Гібралтар ніяк не впливає на політику Іспанії», - додав Азаров. При цьому прем'єр відзначив, що керівництво України самостійне у прийнятті рішень і не радиться зі своїми російськими колегами в тому чи іншому питанні. «Не було жодного випадку, щоб президент або прем'єр-міністр Росії зателефонував, або при зустрічі сказав: ми очікуємо від вас таких-то кроків», - додав Азаров. Як повідомлялося, 21 квітня у Харкові Президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медвєдєв підписали угоду щодо продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 року з можливістю його пролонгації ще на п'ять років. 27 квітня ця угода була ратифікована парламентами обох країн. Пізніше про те, що Україна готова піти на поступки Росії в питанні переоснащення ЧФ, якщо Москва погодиться на умову делімітації Керченської протоки, заявляв депутат від Партії регіонів Леонід Кожара.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі