Азаров готовий програти вибори, аби не дати засумніватися в демократії в Україні

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Прем'єр вважає, що українському уряду необхідна довіра, тому говорить своїм соратникам, що краще програти вибори, ніж дати привід сумніватися у демократії в Україні. Разом з тим, глава уряду сподівається, що Партія регіонів вибори виграє.

Уряд України має намір забезпечити проведення демократичних виборів у країні, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров президенту політичної групи "Прогресивний альянс соціалістів і демократів" в Європейському парламенті Ханнесу Свободі.

"Нам потрібна підтримка структурних перетворень, які відбуваються в Україні, а також підтримка зміцнення демократії. Тобто нам потрібна довіра. Тому я кажу своїм соратникам: краще програти вибори, ніж дати привід сумніватися в демократії в Україні. Але ми маємо намір вибори виграти", - заявив Азаров під час зустрічі з Свободою у Брюсселі.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України 16 травня, сторони також обговорили внутрішньополітичну ситуацію в Україні, "зокрема ситуацію, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, і, так звану, вибіркову кримінальну відповідальність".

Єфремов закликає голосувати за регіоналів, інакше «нам буде погано всім»

У цьому контексті Азаров зазначив, що правосуддя було б вибірковим, якби політик уникав відповідальності за кримінальні злочини тільки тому, що він колишній прем'єр-міністр і нагадав, що запросив юристів з країн ЄС взяти участь в касаційному процесі у справі Тимошенко.

Азаров очолює Партію регіонів, почесним головою партії є президент України Віктор Янукович.

Голосування на виборах народних депутатів відбудеться 28 жовтня, ЦВК має встановити офіційні результати виборів до 12 листопада і оприлюднити їх у газетах «Голос України» і «Урядовий кур'єр» не пізніше, ніж через п'ять днів після прийняття рішення про результати голосування, тобто не пізніше 17 листопада. !zn

Читайте також:

Азаров стурбований міфом про те, що Партія регіонів сфальсифікує вибори

Єфремов закликає голосувати за регіоналів, інакше «нам буде погано всім»

ЦВК створила 225 одномандатних виборчих округів

Вибори в Раду залучать в Україну з офшорів $ 1 мільярд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі