Азаров хотів би обговорювати з опозицією досягнення свого уряду

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Азарову хотілося б чути від опозиції не беззмістовну критику, а конструктивне обговорення досягнень свого уряду. Темою дискусії може стати, приміром, кілометраж побудованих доріг.

Сильна опозиція потрібна країні і потрібна владі для того, щоб влада приймала будь-які рішення з оглядкою на думку опозиції, заявив прем'єр Микола Азаров, зазначивши при цьому, що українська опозиція займається в основному тим, що пересмикує факти.

«Я наведу конкретний приклад. Нещодавно один з опозиційних політиків, виступаючи на телешоу, заявив, що Азаров розвалив економіку України. Можна йому одразу поставити запитання: у 2008 і в 2009 році, коли ВВП країни зменшився на 15%, це був підйом економіки чи розвал? Аналогічно, якщо за останні 2,5 роки економіка проти 2009 року зросла більш ніж на 10%, це розвал чи підйом?"- Написав Азаров на своїй сторінці в Facebook.
Нагадаємо, що в 2009 році ВВП України дійсно впав на 14,8% на піку світової кризи. Однак після відновлення в 2010 році на 4,1% і в 2011 році на 5,2%, в 2012 році ВВП знову почав падати, незважаючи на зростання світової економіки.
«Тобто цим прикладом я хочу сказати тільки одне: не можна на біле говорити чорне. У цьому випадку діалогу не вийде. Стосовно конкретної ситуації я б на місці цього опозиційного політика поставив би інше питання: «Ось економіка виросла на 10%, але вона могла вирости не на 10, а на 25%. Ваші помилки, прем'єр-міністр, полягали в тому-то. Якби ви зробили так, як я говорив, вона б зросла на 25, а не на 10». Це б змусило мене замислитися: чи реальні ці цифри чи ні?» - заявив він.
Азаров навів ще один приклад. За його даними, в 2009 році було побудовано близько 70 км доріг, а в 2011 році приблизно 1,5 тис.
«Мені могли б заперечити, що можна побудувати не 1,5 тис., а 15 тис. Я би хотів запитати: як би ви це зробили? Ось у чому я бачу сенс дискусії з опозицією», - зазначив Азаров.
(За даними Держстату, загальна довжина автомобільних доріг з твердим покриттям в Україні за останні роки практично не змінилася: 2008 рік - 165,8 тис. км, 2009 рік - 165,8 тис. км, 2010 рік - 165,8 тис. км , 2011 рік - 166,0 тис. км. Таким чином, заява прем'єра про будівництво в 2011 році 1,5 тис. км доріг не відповідає дійсності. Максимум - 200 км.)
«На превеликий жаль, набір аргументів опозиції дуже примітивний, а часто абсолютно недостовірний. А найпоширеніший аргумент, що у нас все погано, тому що скрізь крадуть. Не заперечуючи проблеми корупції, разом з тим, я хочу сказати, що конструктивна розмова з опозицією можлива тільки тоді, коли урядова програма буде мати в якості опонента опозиційну програму. І ось змагання цих програм дозволить людям зробити правильний висновок: хто краще бачить перспективи і у кого краще вийде», - заявив прем'єр. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі