Азаров назвав співпрацю в рамках СНД своїм пріоритетом

Поділитися
© horoshienovosti.com.ua
Один із пріоритетних напрямків української зовнішньої політики - співпраця України в раках СНД. Це тверда позиція Януковича і Азарова.

Співпраця України в рамках Співдружності незалежних держав є одним із пріоритетів української зовнішньої політики. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на засіданні Ради глав урядів СНД 28 вересня 2012 в Ялті.

«Співпраця України в раках СНД є одним з пріоритетних напрямків української зовнішньої політики. Це тверда позиція глави нашої держави Віктора Федоровича Януковича та моя як прем'єр-міністра», - цитує Азарова прес-служба уряду.

Прем'єр-міністр нагадав, що 9 років тому в Ялті на саміті СНД було прийнято заяву, в якій говорилося про те, що пріоритетом розвитку співпраці з СНД було заявлено про введення зони вільної торгівлі.

- «Затьмарена» російськими митами зона вільної торгівлі з СНД запрацює 23 вересня

Азаров нагадав, що прийнята Угода про зону вільної торгівлі з СНД набула чинності. «Тепер перед нашими країнами відкриваються нові можливості, оскільки Угода про ЗВТ стане відправною точкою для формування торговельно-економічних відносин між нашими країнами на якісно новому рівні», - сказав він.

Глава українського уряду додав, що зараз на порядку денному стоїть поетапна реалізація і розвиток положень Угоди про ЗВТ з СНД.

Крім того, він зачитав привітання президента України Віктора Януковича учасникам засідання Ради, де йдеться про те, що Україна розглядає СНД як важливий механізм, який дозволить активізувати поступовий економічний, культурний і гуманітарний розвиток країн-учасниць Співдружності.

У привітанні президента наголошується, що в порядку денному засідання Ради є низка актуальних питань, пов'язаних з інноваційною співпрацею і функціонуванням режиму вільної торгівлі.

Президент також побажав учасникам засідання конструктивної та плідної роботи. !zn

Читайте також:

Крим на вихідних знову буде перекритий: туди їде Азаров і глави урядів з СНД

Набув чинності договір про зону вільної торгівлі у СНД

Янукович схвалив створення зони вільної торгівлі з СНД

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі