Азаров не виключив можливості лікування Тимошенко за кордоном

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За словами прем'єра, керівництво України виходячи з гуманітарних позицій, може розглянути питання лікування Тимошенко за кордоном.

Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров не виключає можливості лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном. Про це він сказав в інтерв'ю Euronews.

«Давайте не будемо забігати вперед. Зараз проводиться курс лікування і цей курс лікування повинен поставити всі відповіді на питання про необхідність її подальшого лікування. Якщо авторитетні медичні комісії скажуть, що на території України немає можливості надати відповідне лікування, таке лікування може бути надано в якійсь установі за межами України, тоді керівництво України, безумовно, я підкреслюю, виходячи з гуманітарних позицій, може розглядати це питання», - сказав він.

Разом з тим, Микола Азаров зазначив, що в такому випадку необхідно "зміна нормативної бази, зміна відповідного законодавства".

Як повідомлялося, свої послуги в лікуванні Тимошенко пропонували Німеччина, Швейцарія та Росія. Однак генпрокурор України Віктор Пшонка нагадав, що лікування засуджених за кордоном не передбачене законодавством України.

Тимошенко 9 травня була транспортована з Качанівській виправній колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Нагадаємо також, Тимошенко заявила, що під час першої госпіталізації 20 квітня в ЦКБ № 5 співробітники пенітенціарної системи застосували до неї заходи фізичного впливу. Пізніше в українських ЗМІ з'явилися фотографії, на яких екс-прем'єр демонструє синці на руках і животі.

На знак протесту колишня глава уряду оголосила голодування.

9 травня німецький лікар клініки «Шаріте» Лутц Хармс повідомив, що екс-прем'єр погодилася припинити голодування і в найближчі дні Тимошенко будуть проводити фізіотерапію і лікувальні процедури. Медикаментозне лікування почнеться трохи пізніше. !zn

Читайте також:

У прокуратурі заявили, що синців Тимошенко ніхто не бачив

Тимошенко припинила 20-ти денне голодування

Литвин упевнений, що навколо лікування Тимошенко створюється багато спекуляцій

Дочка Тимошенко побоюється за здоров'я мами через її голодування і просить лікування за кордоном

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі