Азаров зажадав від операторів кабельних мереж повернути ТВі

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У листі, направленому керівникам компаній-операторів кабельних мереж, Азаров звернувся з проханням «вишукати можливість для телеканалу ТВi віщати в кабельних мережах». Він підкреслив, що потрібно зробити все, щоб не було ні найменшого докору на адресу України в тому, що «якісь засоби масової інформації якось обмежені».

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає неприпустимим погіршення умов мовлення вітчизняних телеканалів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

У листі, направленому керівникам компаній-операторів кабельних мереж, Азаров звернувся з проханням «вишукати можливість для телеканалу ТВi віщати в кабельних мережах». «Свобода слова є основним принципом демократії, головним фактором розвитку суспільства, і особливо важливо її забезпечення в період, коли громадяни визначаються зі своїм вибором перед голосуванням за депутатів Верховної Ради України», - йдеться в листі прем'єра.
Він підкреслив, що потрібно зробити все, щоб не було ні найменшого докору на адресу України в тому, що якась політична сила або якісь засоби масової інформації якось обмежені з точки зору роботи на вітчизняному ринку телепродукції, надання телепослуг. «Уряд приділяло і надалі буде приділяти розвитку засобів масової інформації», - підкреслив Азаров.
Виступаючи на нараді з розгляду питання ретрансляції програм ТОВ ТРК «Телерадіосвіт» у кабельних мережах, глава українського уряду запропонував Нацраді з питань телебачення та радіомовлення разом з кабельними операторами переглянути принципи формування пакетів на користь вітчизняних мовників і не допускати погіршення умов і покриття мовлення вітчизняних телеканалів, в тому числі, ТВі.
Він також запропонував застосовувати санкції на самовільне, в порушення умов договору із замовником і без відома Нацради, вилучення провайдерами телеканалів з пакетів програм.
«Ми повинні розібратися з тією обставиною, на яке звертають нашу увагу користувачі телеканалу ТВі. Йдеться про відмову певних провайдерів підключенню цього каналу в кабельні мережі. Я звернувся з листом до всіх, хто займається цим питанням, в тому числі і в Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, з тим, щоб ми забезпечили можливість роботи цього каналу », - сказав Азаров під час наради.
У нараді також взяли участь голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов і заступник глави МЗС Андрій Олефіров. ! Zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі