Азаров пояснив, як в Україні не утискають українську мову

Поділитися
Як приклад Азаров навів факт, що нібито в 2012 році, у порівнянні з 2011-м, зростання тиражу україномовних видань склало 166%. Згідно з даними, які оприлюднила Книжкова палата України імені Івана Федорова, тиражі книг і брошур російською мовою в 2012 році зросли на 75,8%, українською мовою - всього на 28,6%.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що в Україні ніякого утиску української мови немає.

"Багато говориться про те, що нібито у нас має місце утиск української мови. Я дуже добре знаю ситуацію за останні 10 років і можу чітко сказати, що тільки в роки роботи уряду Віктора Януковича і зараз, коли керую урядом я, на розвиток української культури виділяються кошти в рази більше, ніж під час найбільш націоналістичних урядів", - сказав він в ході зустрічі з українським російськомовним письменником Андрій Курковим у вівторок в Києві.

- Тиражі книг російською мовою зросли на 75%

- У Партії регіонів не хочуть підвищувати статус жодної мови, крім російської


Як приклад Азаров навів факт, що нібито в 2012 році, в порівнянні з 2011-м, зростання тиражу україномовних видань склало 166%, також уряд виділяє кошти на фінансування українських фільмів.

"Те, що говориться особливо зараз, у зв'язку з прийняттям мовного закону, спотворено. Люди або не володіють інформацією, або свідомо її спотворюють", - додав прем'єр.

Азаров також переконаний, що в країні немає тиску на ЗМІ. "Я хотів би запитати, яка газета в Україні є провладною, яка пропагує або працює на владу? Я сто газет можу взяти, що видаються в Україні, і ми не знайдемо жодної, яка б писала добрі слова про уряд", - заявив він.

Як повідомили раніше, згідно з даними, які оприлюднила Книжкова палата України імені Івана Федорова, тиражі книг і брошур російською мовою у 2012 році зросли на 75,8%, українською мовою - на 28,6%. Україномовні видання складають 45,9% загального обсягу тиражу, російськомовні - 48,3%. !zn

Читайте також:

Азаров врятував російську мову від «викорінення» (відео)

Азаров заявив, що Шевченко писав «малоросійською мовою»

Азаров науковим шляхом спробував довести правильність висловлювань про «малоросійську мову» Шевченка

Азаров порадив телеканалу частіше «включати прекрасну російську мову» (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі