Азаров привітав Білорусь з виборами, які Європа назвала «насмішкою»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Микола Азаров привітав нову білоруську законодавчу владу і заявив, що тепер країна можете рухатися далі: «Ніщо вас, так би мовити, тепер не стримує».

Прем'єр Микола Азаров привітав Білорусь із завершенням парламентських виборів у країні. Про це він сказав під час зустрічі з білоруським колегою Михайлом Мясниковичем, яка проходить в Ялті.

"Я вітаю вашу делегацію, вітаю також те, що ви пройшли вибори, сформували свою нову законодавчу владу і тепер можете рухатися далі. Ніщо вас, так би мовити, тепер не стримує", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що в Україні зараз, навпаки, розпал передвиборної кампанії. "Тому в країні кипить, вирує відповідна робота. Правда, я як прем'єр-міністр у ній особливо не беру участі, можна сказати, практично не беру участі. А політичні сили в нас в цьому відношенні працюють", - сказав прем'єр.

У свою чергу Мясникович висловив упевненість, що в Україні кампанія з виборів парламенту пройде добре. Він також зазначив, що по дорозі до Ялти бачив білборди різних кандидатів.

"І це, напевно, добре, коли йде таке змагання, в хорошому сенсі. У нас теж було десь три людини на місце, якщо переводити на мову абітурієнта", - поділився враженнями Мясникович і побажав Азарову успіху.

- У парламент Білорусі знову не пройшов жоден опозиціонер. Лукашенко вважає такі вибори «щастям для народу
»

Вибори до Палати представників Національних зборів Білорусі пройшли 23 вересня. За їх підсумками опозиція не пройшла в нижню палату парламенту. Президент Європарламенту Мартін Шульц піддав жорсткій критиці вибори, підкресливши, що Білорусь продовжує йти по недемократичному шляху. Він назвав ці вибори «насмішкою» над голосуванням.

ОБСЄ також розкритикувала вибори в Білорусі, однак після цього послідувала реакція російського МЗС. Там визнали, що в попередніх висновках ОБСЄ "знову запанував свідомо політизований підхід". МЗС заявив, що вибори пройшли відкрито і демократично. !zn

Читайте також:

У Європі парламентські вибори в Білорусі назвали «насмішкою» над голосуванням

У Москві стартував збір підписів за возз'єднання Росії, України і Білорусі

Білоруська опозиційна партія зняла своїх кандидатів з виборів

У Білорусі затримано адміністраторів опозиційних угруповань мережі «ВКонтакте»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі